avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Iluminatul public sau privat?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Iluminatul public sau privat?

O cunostiinta care sta la tara, mi-a povestit ca vecina ei are lumina de pe stalp de la Electrica S.A.chiar in ograda sa (ograda vecinei). Normal iluminatul public (al strazilor) este pe fiecare stalp pe drumul public, insa vecina respectiva nu locuieste la drumul principal, si, totusi i s-a pus lampa de iluminare, iar seara cand se aprind luminile pe drumurile publice, se aprinde si lampa de pe stalpul vecinei care ii ilumineaza toata curtea.
Cunostiinta mea, doreste ca si ea sa aiba lumina de la electrica de pe stalp,care sa ii lumineze si ei ograda, deoarece unde sta ea,este intuneric bezna.

Cum se procedeaza si cui trebuie adresat cu o cerere pentru aprobare iluminare de pe stalp electric?
Cel mai recent răspuns: Narcisa_ , utilizator 11:59, 10 August 2015
Cererea trebuie adresata primariei. deoarece primaria plateste energia electrica pentru iluminarea strazilor.
Acest raspuns il aflase si cunostinta mea, insa nu era sigura daca cererea trebuie facuta catre primarie sau catre Electrica S.A.

In cazul in care cererea se va depune la primarie,iar primarul nu aproba cererea, ce se poate face? Nimeni din sat nu mai are o iluminare in gospodarie provenita de la stalpul Electrica S.A., doar aceasta vecina, care se afla in relatii bune cu primarul.
Stalpul a fost amplasat in curtea vecinei prin deviere din reteaua stradala sau face parte din reteaua stradala.
Poate solicita clarificari atat la Electrica cat si la primarie.
Nu! Stalpul nu a fost amplasat in curtea vecinei prin deviere din reteaua stradala sau sa faca parte din reteaua stradala. Vecina locuieste intr-o zona izolata, iar stalpul cu iluminatul se afla la cam 100 metri de drumul public pe unde circula masinile. Deci iluminatul acela nu face parte din iluminatul public, ci pur si simplu ii lumineaza ograda vecinei izolata. Si asa cum am spus, cand se aprinde lampile de pe strada, se aprinde si lampa de pe stalpul electric din ograda vecinei.

De ce oare vecinei i se lumineaza ograda (curtea) de la reteaua Electrica S.A. si doar numai acestei persoane? Ce se poate face in acest sens?
Ca sa lamurim problema, stalpul se afla in curte sau pe strada? Daca se afla pe strada poate a fost amplasat la cererea proprietarei pe motiv ca strada nu este iluminata pe portiunea respectiva.
Si cunostinta dvs. poate face cerere ptr iluminarea strazii in zona in care locuieste dar afara a face trimitere la alte persoane.
Pur si simplu sa solicite primariei iluminarea strazii.

Alte discuții în legătură

Iluminat stradal carmens_mia carmens_mia Buna dimineața, Locuiesc într-un cartier nou, cu drumuri predate la Primarie. Nu avem iluminat stradal, deși exista stâlpi și lămpi, deoarece ... (vezi toată discuția)
Stalp de iluminat in fața proprietății Claudiu1992 Claudiu1992 Bună ziua. Locuiesc la o adresa unde nu exista stalp de iluminat in fata proprietății. Ma pot adresa primăriei cu o cerere sau cum pot proceda de a ... (vezi toată discuția)
Cine trage curentul??! emanuellen emanuellen Copii mei au cumparat un teren care la inceput a fost extravilan dar intretimp a devenit intravilan si se poate construi pe ea.Dar pentru asta e necesar sa ... (vezi toată discuția)