avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1017 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Iluminatul public sau privat?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Iluminatul public sau privat?

O cunostiinta care sta la tara, mi-a povestit ca vecina ei are lumina de pe stalp de la Electrica S.A.chiar in ograda sa (ograda vecinei). Normal iluminatul public (al strazilor) este pe fiecare stalp pe drumul public, insa vecina respectiva nu locuieste la drumul principal, si, totusi i s-a pus lampa de iluminare, iar seara cand se aprind luminile pe drumurile publice, se aprinde si lampa de pe stalpul vecinei care ii ilumineaza toata curtea.
Cunostiinta mea, doreste ca si ea sa aiba lumina de la electrica de pe stalp,care sa ii lumineze si ei ograda, deoarece unde sta ea,este intuneric bezna.

Cum se procedeaza si cui trebuie adresat cu o cerere pentru aprobare iluminare de pe stalp electric?
Cel mai recent răspuns: Narcisa_ , utilizator 11:59, 10 August 2015
1) Stalpul se afla pe terenul vecinei, in gradina vecinei prietenei mele.
2) Stalpul este asezat acolo de zeci de ani, poate 25-35 ani.
3) Iluminatul de pe acel stalp, nu lumineaza deloc strada pe unde trec masini si oameni, ci lumineaza intreaga curte, gospodaria vecinei a prietenei mele.

Deci pentru ultima oara: Iluminarea de pe stalpul acela,nu are de-a face cu iluminarea strazii, ci a gospodariei vecinei care isi are casa la maimult de 100 m de strada principala pe unde circula masinile publice.

E legal ca aceasta vecina sa beneficieze de iluminarea a gospodariei sale de pe stalpul de la Electrica S.A., bineanteles ca nu plateste ea,ci primaria sau Electrica. E normal asa ceva? De ce nu ar putea toti sa isi ilumineze curtea sa cu lumina de la Electrica?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iluminat stradal carmens_mia carmens_mia Buna dimineața, Locuiesc într-un cartier nou, cu drumuri predate la Primarie. Nu avem iluminat stradal, deși exista stâlpi și lămpi, deoarece ... (vezi toată discuția)
Stalp de iluminat in fața proprietății Claudiu1992 Claudiu1992 Bună ziua. Locuiesc la o adresa unde nu exista stalp de iluminat in fata proprietății. Ma pot adresa primăriei cu o cerere sau cum pot proceda de a ... (vezi toată discuția)
Cine trage curentul??! emanuellen emanuellen Copii mei au cumparat un teren care la inceput a fost extravilan dar intretimp a devenit intravilan si se poate construi pe ea.Dar pentru asta e necesar sa ... (vezi toată discuția)