avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 965 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodie comuna
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodie comuna

buna ziua,cer din nou consultarea d-voastra specilizata si intreb ce as putea sa fac in cazul in care mama copilului meu la divort a spus ca ramane la adresa de resedinta cu baietelul pana-si va termina casa aflata la rosu iar dupa 3 luni renunta la resedinta si se muta la acea locatie care este un santier si neintabulata fara sa-mi dau acordul in privinta copilului ramanand in buletin cu adresa de dom de la casa mea de la tara, iar din cauza casei neterminate locuiesc la vecinii de curte comuna care sunt parintii ei traind in conditii destul de grele copilul dormind cu bunica si mama in pat s.a.m.d iar pe deasupra mama imi duce copilul si pe la locuinta noi ei cuceriri riscand ca baietelul sa vada sau surprinda tot felul de gesturi sau manifestari care sa-l debusoleze.Si pe acest subiect vreau sa va intreb daca e normal sa-mi duca copilul in ap acelui barbat cat si la plimbari in parc etc?va multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 13:14, 10 August 2015
Stimate domn, autoritatea părintească comună nu înseamnă izolarea completă a minorului de anturajul unuia din părinţi şi nici arestul la domiciliu a părintelui rezident, împreună cu copilul.
Văd că dvs. aveţi suficiente informaţii despre minor, ştiţi unde este, cu cine, când, unde, ce face.
Riscuri există oricând, şi pe stradă poate vedea copilul fel de fel de minuni şi, în definitiv, când veţi avea o nouă parteneră, veţi merge cu copilul singur la ştrand sau în pădure şi pe ea o lăsaţi acasă sau o trimiteţi acasă?
Daca manifestarile nu sunt din cele interzise pentru minori, atunci e ok sa vada copilul persoanele relevante din viata parintilor.
Pe de alta parte, e neplacut ca nu are conditii de locuit decente, insa nu prea am inteles ce inseamna asta, a dormi in pat cu doi adulti... e cam cum fac multi in concediu cu copiii lor.
Asadar, depinde ce inseamna conditii grele...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuzurile fizice si psihice asupra unui minor de 16 ani christinef christinef buna ziua, as dori sa aflu care sunt drepturile unui minor cu varsta de 16 ani. El fiind abuzat mental cat si psihic de patintii lui, defapt de mama lui ... (vezi toată discuția)
Buna seara! daca minorul (4 ani) nu doreste sa doarma la tatal ... BALOSINRODICA BALOSINRODICA Buna seara! Daca minorul (4 ani) nu doreste sa doarma la tatal sau insa nici nu are curajul sa ii spuna acest lucru ce se poate face in acest sens? am ... (vezi toată discuția)
Custodia comuna intr-o relatie de concubinaj din care a rezultat un baietel CohaltirMihai CohaltirMihai Buna ziua. In urma unei relatii de concubinaj avem un baietel de 4 luni. Relatiei i s-a pus punct.. Care sunt pasii ce trebuiesc urmati pentru a obtine o ... (vezi toată discuția)