avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna seara! Daca minorul (4 ani) nu doreste sa doarma ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna seara! Daca minorul (4 ani) nu doreste sa doarma la tatal ...

Buna seara!

Daca minorul (4 ani) nu doreste sa doarma la tatal sau insa nici nu are curajul sa ii spuna acest lucru ce se poate face in acest sens? am incercat sa discut cu el dar nu accepta ideea si spune ca el o ia conform hotararii, ambitiile sale fiind mult presus decat binele fetitei.
va rog mult sfatuiti-ma unde sa ma adresez ce pot sa fac in aceasta situatie?
va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 14:27, 27 Noiembrie 2023
Nu inseamna ca daca nu doarme la tata e spre binele ei, o puteti convinge sau explica ca asa cum sunteți dvs mama, asa si el e parinte și o iubește și bla bla, ce iubește mai ziceți. Deci nu aveti ce altceva sa faceti.
Dacă dvs o incurajati și o pregătiți minora nu are cum sa refuze.Daca va aude barfind fostul soț,plângându-se va de comportamentul lui,în mod cert o sa fie influențată..
Sper ca nu aveti pretentii ca minora de 4 ani sa isi justifice rational refuzul si sa comunice aceste aspecte cu parintele.

Dvs ca aduti responsabili si ca parinti ai ei sunteti datori sa va ingrijiti de binele ei si de confortul emotional.

Evident ca daca va aude cu vorbe grele despre tata sau daca a trecut mult timp de cand nu l-a vazut o sa ii fie greu si va incerca sa refuze.

Cei mici sunt maestri in a ne manipula conform intereselor. Insa dvs nu trebuie sa cedati, Aveti in plus obligatia legala (lg 272/2004) de a sprijini celalalt parinte in derularea programului de vizitare, asa ca impreuna cu acesta ii veti explica ca e ok sa mearga la tata, ca se va juca si va dormi acolo (faceti impreuna bagajul), ca tata stie alte tipuri de jocuri si apoi la sfarsitul programului va reveni acasa la dvs.

Daca va simte contra, se va manifesta contra, degeaba din vorbe ziceti una si ganditi altceva. Sa nu credeti ca nu au puterea de a intelege aceste nuante ca va veti insela si din pacate copila va suferi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program vizita bebelus 9 luni cris999 cris999 Ma aflu in proces de divort cu sotul meu, actiune de divort intentata de acesta. Am fost nevoita sa ma mut la parintii mei, deoarece acesta nu ne-a primit la ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor MIHAELLAA MIHAELLAA Fratele meu are un baiat de 2 ani cu o doamna care si-a dorit sa il pastreze in conditiile in care el i-a spus ca nu vor traii impreuna.Decizia doamnei a fost ... (vezi toată discuția)
Divort bazat pe comun acord ioana_bal ioana_bal Buna ziua Sunt casatorita de 8 ani am un copil de 5 ani si de mai bine de 2 ani de zile nu ma mai inteleg deloc cu sotul din mai multe motive.Azi dupa cate am ... (vezi toată discuția)