avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1661 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... O intrebare...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

O intrebare...

In cazul unui divort, tatal poate obtine custodia copilului, un baietel care are varsta de 2 ani. Mama a plecat de acasa cu copilul acum 7 luni, si nu l-a lasat pe tata sa-si vada copilul, dar cei drept nici nu a stiut unde a stat, parca disparuse. Ea acum sta intr-o casa pt femei abuzate, lucreaza iar cat ea este la lucru baietelul sta cu femeile de pe acolo, El a avut grija de baiat, cat a fost acasa, deoarece ea era angajata.
Cel mai recent răspuns: ralu_2008 , utilizator 07:41, 25 Ianuarie 2010
Da, si tatalui ii poate fi incredintat minorul atat timp cat dovedeste ca mama nu are mijloacele necesare cresterii si educarii minorului, ca nu se ocupa de el, ca nu-l creste in conditii coresounzatoare dezvoltarii minorului, iar el poate oferi toate acestea minorului.

Chiar daca de regula minorii se incredinteaza mamei exista cauze in care au fost incredintati si tatilor tocmai pentru ca tatii le puteau oferi conditii bune copiilor pentru cresterea si educare acestora
nu vreau sa par rautacios dar daca mama a ajuns sa locuiasca intr-o casa pentru femei abuzate nu prea vad ce exemplu ii poate oferi tatal copilului ca tinand cont de varsta copilului banuiaesc ca abuzurile le facea de fata cu acesta si daca a abuzat de mama exista riscul ca judecatorul sa isi faca o impresie despre tata ca are un comportament violent iar despre mama ca face totul pentru a-i fi bine copilului ,mai ales ca am inteles ca mama lucra iar tata statea acasa cu copilul ,lucru care nu prea se vede cu ochi buni
Mama a ajuns acolo, pt ca nu avea unde sa se duca, cu mama ei nu se intelege, iar cateva luni a stat la o prietena dar a trebuit sa plece de acolo deoarece nu avea cu ce plati jumatate din utilitati. Tatal atunci era in somaj, si avea grija de copil.
Buna seara!
Din cate spuneti dv,fosta sotie lucreaza,iar daca minorul este lasat in grija femeilor din acea casa ptr femei abuzate, asta nu inseamna ca nu se ocupa sau nu'i pasa de copil.
Poate avea marturii solide care s'o ajute la incredintarea minorului in favoarea sa.
Dar incercarea moarte n'are...asa ca...
se pare ca mama face tot posibilul ca sa tina copilul langa ea...mai mult incearca orice forma de venit sa obtina ca sa-i fie copilului bine.
nu aveti sanse sa castigati procesul....copilul va fi incredintat mamei...dar, incercati....
...incercarea moarte n-are....poate esec:)
Ultima modificare: Luni, 25 Ianuarie 2010
ralu_2008, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incredintare copil rezultat din concubinaj Elbi28 Elbi28 Buna ziua, Un prieten locuieste in Italia si are un baietel de 5 ani, provenit dintr-o relatie de concubinaj care a durat 6 ani. Baietelul locuieste acum ... (vezi toată discuția)
Copil proprietar de imobil, mama decedata pisimiss pisimiss Buna ziua.Am o intrebare va rog,daca doi concubini au un copilas,mama e decedata,cine creste copilul in aceasta situatie?Locuinta in care stau apartine doar ... (vezi toată discuția)
Divort cu probleme popescuelena77 popescuelena77 Sotia divorteaza de sotul ei.Impreuna au un copil de 9ani si 8 luni. Ei locuiesc impreuna la mama sotului.Apartamentul are 3 camere. Mama lucreaza in romania, ... (vezi toată discuția)