avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 942 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copil proprietar de imobil, mama decedata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copil proprietar de imobil, mama decedata

Buna ziua.Am o intrebare va rog,daca doi concubini au un copilas,mama e decedata,cine creste copilul in aceasta situatie?Locuinta in care stau apartine doar mamei copilului.Tatal copilului are alt domiciliu pe buletin si nu are nici un drept asupra apartamentului decedatei,deoarece nu a fost trecut la intretinere nici macar o zi.Copilul are sub un an.Cine va creste copilasul?Parintii mamei decedate locuiesc in acelasi bloc ,cu mama decedata si copilasul.Cu riscul de a ma repeta as vrea sa stiu legal cine va creste copilasul?Tatal copilului lucreaza de dimineata pana seara.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: emil6702 , utilizator 15:29, 21 Iulie 2017
Buna ziua,
In primul rand acel copil va fi incredintat tatalui!
Daca instanta va considera ca este in interesul suprem al minorului, atunci acesta va fi incredintat altor rude!
Nu are importanta cui a apartinut sau apartine imobilul unde este adapostit temporar minorul!
Va sfatuiesc sa va intelegeti CIVILIZAT, tatal si bunicii materni! Copilul are si asa o trauma (daca nu o are acum o va avea) pentru pierderea mamei ca sa nu mai fie nevoie sa fie si partas la certuri intre tata si bunici!
Ultima modificare: Joi, 20 Iulie 2017
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator
Buna ziua.Inteleg.Va fi incredintat tatalui.Dar exista o problema.Tatal copilului locuieste cu mama lui intr o casa.Apartamentul in care sta copilasul de cand s a nascut ,va reveni automat minorului din cate am inteles.Ideea e ca are un an copilasul.In apartament sunt toate conditiile necesare cresterii si educarii lui.Sunt mai mult decat conditii.Instanta ar da oricum copilasul in grija tatalui daca nu ar avea nici conditii bune de crestere si de educatie nu mai vorbim.?!Cine va ramane in apartament ?Copilul teoretic nu ar trebui sa si paraseasca locuinta.Nu?
Chiar daca au fost concubini copilasul nu este ilicit, dar apartamentul ii va reveni lui la 18 ani, urmand ca pana atunci sa ai be un tutore desemnat pt administrarea bunurilor. De ce nu mergeti la directia pt prot copilului din oras sa le spuneti speta si ei vor sti cum sa procedeze cel mai bine pt interesul lui?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incredintare tutela minor cu mama decedata robert_brates robert_brates buna seara: ma numesc carmen si sunt din fetesti, ialomita. Situatie este infelul urmator: in urma cu 2 ani am cunoscut un baietel caruia tocmai ii murise mama ... (vezi toată discuția)
Copii, incredintare, protectie diaspora diaspora Incep prin a multumi pentru raspunsurile de la uzufruct, au folosit si azi deja mai avem doar 2 infatisari pana la recuperarea casei. Dar mai este o problema, ... (vezi toată discuția)
O intrebare... man15 man15 In cazul unui divort, tatal poate obtine custodia copilului, un baietel care are varsta de 2 ani. Mama a plecat de acasa cu copilul acum 7 luni, si nu l-a ... (vezi toată discuția)