avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 965 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj bunuri comune la notar
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj bunuri comune la notar

revin pe acest subiect cu intrebare daca in conventia de partaj fosta sotie preia toate drepturile dar in primul rand obligatiile creditului pt constr unei case ,adica plata ratei,in schimbul cedarii mele a jumatatii de teren pe care s-a construit casa,dar banca nu recunoaste aceasta intelegere tinanduma si pe mine in acest credit ,cu toate ca fosta sotie plateste ratele,blocandu-mi orice viitoare creditare pana la finele acestui contract,se poate cere refacerea partajului?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 11:24, 10 August 2015
Banca nu poate fi obligata sa recunoasca partajul voluntar facut la notariat.

Singura posibilitate pentru "obligarea" bancii ar fi un partaj de bunuri comune facut in instanta, in cadrul careia sa fie introdusa si banca ca intervenient fortat.

Se va obtine astfel o hotarare judecatoreasca in care fiind parte si banca, aceasta ii va putea fi opozabila.
Un astfel de partaj il faceti cu acordul bancii. Sau, cum ziceam de atatea ori aici, o refinantare doar pe numele unui sot.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dupa preluarea unui credit de acum 11 ani scadentarul s-a modificat anna_100 anna_100 Buna ziua. In urma cu 11 ani, am facut un credit Prima Casa in Euro 50/50: eu si cel care urma sa-mi devina sot, dar la acel moment nu eram casatoriti. Intre ... (vezi toată discuția)
Partaj datecs datecs Buna ziua , suntem fosti sot si sotie,am divortat amiabil chiar la primaria unde am incheiat actul de casatorie,a ramas in urma un apartament care este luat ... (vezi toată discuția)
Partaj AdrianaVarabief AdrianaVarabief Buna ziua! Am divorțat de fostul soț cu care am achiziționat în timpul căsnicie un apartament prin creditul Prima Casa cand ne-am despărți am si facut ... (vezi toată discuția)