revin pe acest subiect cu intrebare daca in conventia de partaj fosta sotie preia toate drepturile dar in primul rand obligatiile creditului pt constr unei case ,adica plata ratei,in schimbul cedarii mele a jumatatii de teren pe care s-a construit casa,dar banca nu recunoaste aceasta intelegere tinanduma si pe mine in acest credit ,cu toate ca fosta sotie plateste ratele,blocandu-mi orice viitoare creditare pana la finele acestui contract,se poate cere refacerea partajului?
Banca nu poate fi obligata sa recunoasca partajul voluntar facut la notariat.
Singura posibilitate pentru "obligarea" bancii ar fi un partaj de bunuri comune facut in instanta, in cadrul careia sa fie introdusa si banca ca intervenient fortat.
Se va obtine astfel o hotarare judecatoreasca in care fiind parte si banca, aceasta ii va putea fi opozabila.
Partaj
datecs
Buna ziua , suntem fosti sot si sotie,am divortat amiabil chiar la primaria unde am incheiat actul de casatorie,a ramas in urma un apartament care este luat ... (vezi toată discuția)
Partaj
AdrianaVarabief
Buna ziua! Am divorțat de fostul soț cu care am achiziționat în timpul căsnicie un apartament prin creditul Prima Casa cand ne-am despărți am si facut ... (vezi toată discuția)