avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 249 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Dupa preluarea unui credit de acum 11 ani scadentarul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Dupa preluarea unui credit de acum 11 ani scadentarul s-a modificat

Buna ziua. In urma cu 11 ani, am facut un credit Prima Casa in Euro 50/50: eu si cel care urma sa-mi devina sot, dar la acel moment nu eram casatoriti. Intre timp ne-am casatorit, am si divortat iar acum am facut un partaj imobiliar voluntar prin care fostul sot este de acord ca eu sa preiau creditul 100%. Am facut toate procedurile, am preluat creditul, iar azi, cand m-am uitat in scadentar, observ ca cumva am fost luata de la zero. Pentru suma ramasa, doar o foarte mica parte din rata se duce la principal, restul la dobanda, ca acum 11 ani cand am inceput. Mentionez ca inainte aveam un singur cont, cel al fostului sot, unde plateam rata. Acum acel cont s-a inchis si mi s-a deschis mie altul. Este normala aceasta situatie? Ma asteptam sa mostenesc istoricul, scadentarul. Ca si comparatie, la o rata de 367E, la principal se duceau 177E , iar de luna viitoare din scadentar reiese ca la aceeasi rata, la principal se vor duce 77E si restul la dobanda.
Ultima modificare: Vineri, 27 Octombrie 2023
anna_100, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:30, 27 Octombrie 2023
Ați făcut refinanțare pentru plata sultei? Probabil răspunsul la întrebarea dvs se afla în actele semnate la banca.
Este credit Prima Casa, nu am facut refinantare, doar am preluat in intregime creditul. Inainte eram co-platitor 50%, acum sunt titular 100%.
Explicații puteti cere la banca, studiati și contractul .
Sunt de părere ca e alt contract, e ca și cum ati imprumutat acum suma rămasă.
Daca nu mai erau mulți ani de plata , era mai avantajos pt dvs sa continuați dvs plata ratei pt acel contract asa cum era
Ultima modificare: Vineri, 27 Octombrie 2023
gi-jane2, moderator
S-a facut un Act Aditional in care se mentioneaza modificarile de titulari si ca toate dispozitiile din contractul din 2012 raman neschimbate. Creditul a fost facut pe 30 ani, deci mai sunt inca 19 ani de plata.
Voi discuta si la banca, bineinteles, voiam sa cer o parere daca asa ceva este normal pana ajung la ei saptamana viitoare.


gi-jane2 a scris:

Explicații puteti cere la banca, studiati și contractul .
Sunt de părere ca e alt contract, e ca și cum ati imprumutat acum suma rămasă.
Daca nu mai erau mulți ani de plata , era mai avantajos pt dvs sa continuați dvs plata ratei pt acel contract asa cum era

Faceti un calcul cat ar fi urmat sa platiti în total dupa scadentarul vechi și cât după cel actual.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare scadentar fara notificare iceuniq iceuniq Buna ziua, Am luat un credit ipotecar in Martie 2017 cu o marja de 3.40 si un robor de 0.80 , pe scadentarul respectic, rata de capital incepuse cu o pondere ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am achiziționat un ap împreună cu prietenul meu ... Diana4082 Diana4082 Buna ziua, Am achiziționat un ap împreună cu prietenul meu si am fost trecuta ca si coplatitor - timp de 7 ani. Apoi ne am casatorit si s-a făcut o ... (vezi toată discuția)
Partaj credit refinantat -urgenta cardamisa cardamisa m-am casatorit in mai 2001 si in oct 2001 am avut un copil. In 2003 am luat un credit ipotecar pe 15 ani de la banca unde eram angajata . in sept 2006 am ... (vezi toată discuția)