avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Venitul de pe urma cesionarii partilor sociale ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Venitul de pe urma cesionarii partilor sociale impozabil?

Buna ziua tuturor. Venitul realizat din cesionarea partilor sociale detinute intr-o societate (pretul este mult mai mare decat valoarea partilor sociale, depaseste 10 000 euro) este impozabil? Trebuie declarat acest venit ? Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Oranina Dumitru , Contabil 18:59, 12 Iulie 2009
Diferenta dintre valoarea partilor sociale detinuta intr-o societatea si valoarea de vanzare a acestora se impoziteaza cu 16 %
odata cu inregistrarea mentiunii (cesiunea) se solicita de catre ONRC dovada achitarii impozitului?
villy1liv a scris:

odata cu inregistrarea mentiunii (cesiunea) se solicita de catre ONRC dovada achitarii impozitului?


In codul fiscal scrie ca nu se inregistreaza cesiunea de parti sociale decat cu dovada platii impozitului si banuiesc ca ONRC cunoaste acesta prevedere.
Art 67 alin (3) lit b) " ...Transmiterea dreptului de proprietate asupra valorilor mobiliare sau a părţilor sociale trebuie înscrisă în registrul comerţului şi/sau în registrul asociaţilor/acţionarilor, după caz, operaţiune care nu se poate efectua fără justificarea virării impozitului la bugetul de stat. Termenul de virare a impozitului este până la data la care se depun documentele pentru transcrierea dreptului de proprietate asupra părţilor sociale sau a valorilor mobiliare la registrul comerţului ori în registrul acţionarilor, după caz, indiferent dacă plata titlurilor respective se face sau nu eşalonat; "

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Majorare capital social + cesiune Loredana_84 Loredana_84 In cadrul unei societati comerciale s-a facut o majorare de capital social de la 500 lei la 85 000 lei din alte rezerve. Cesiunea de parti s-a facut in cadrul ... (vezi toată discuția)
Cesionare actiuni Gabriela VP Gabriela VP buna seara, imi puteti spune va rog care sunt costurile pentru a cesiona 50% din actiunile unei firme pe care le detin celuilalt asociat si care este ... (vezi toată discuția)
Urgent despre cesiune parti sociale andr_georgi andr_georgi Vreau sa cumpar toate partile sociale a unei societati comerciale care are capitalul social 200 lei. Dar in realitate eu cumpar aceste parti sociale cu o ... (vezi toată discuția)