avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1043 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Unde solicit avocat din oficiu pentru parchet?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Unde solicit avocat din oficiu pentru parchet?

Sunt persoana vatamata in dosar la Parchetul de pe langa Curtea de Apel.
Cand o sa dea procurorul ordonanta, o sa fie situatia sau nu sa fac plangere impotriva ordonantei procurorului.
Insa in 20 zile trebuie sa adresez cererea ajutor public judiciar, pt avocat din oficiu.
O adresez instantei competente? Sau unde? Si ce se intampla daca nu se solutioneza in 20 zile??
Cel mai recent răspuns: aidu , utilizator 08:50, 14 August 2015
deci temeiul legal este Legea nr. 211/2004 !
Incredibil, Adrian Nastase chiar a facut toate legile! E cu adevarat parintele democratiei din Romania
~ Conținut șters la cerere ~
pe legeaz.net nu prea sunt adnotari la Codul Penal... asa cum sunt la CPP sau CC.
Unde gasesc explicatii la articolele de lege... precum art. 93 alin (5) Când organul judiciar apreciază că din anumite motive persoana vătămată nu şi-ar putea face singură apărarea, dispune luarea măsurilor pentru desemnarea unui avocat din oficiu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asistenþã juridicã/ reprezentare parte vãtãmatã GheorgheFloroiu GheorgheFloroiu Partea vătămată poate să ceară avocat din oficiu? Ce condiţii trebuie să fie îndeplinite pentru acest lucru? (vezi toată discuția)
Avocatul partii vatamate asista la cercetare? bianca231 bianca231 Buna ziua, Doresc sa stiu daca avocatul partii vatamate are dreptul sa asiste la audierile martorilor si ale acuzatilor inainte de incheierea cercetarii si ... (vezi toată discuția)
Ordinea administrarii probelor in timpul urmaririi penale aidu aidu In calitate de suspect, am solicitat procurorului administrarea probei cu audierea persoanei vatamate. Am aflat ulterior ca a fost deja audiata persoana ... (vezi toată discuția)