avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Care este data aducerii la cunostinta a deciziei?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Care este data aducerii la cunostinta a deciziei?

Buna ziua.
Firma la care lucrez a emis o decizie de sanctionare in data de 21.07.2015 si prevede ca intra in vigoare cu 27.07.2015. Tot in decizie se predeve ca "va fi comunicata pe baza de semnatura de primire ori in caz de refuz prin scrisoare recomandata, la domiciliul comunicat de acesta si va produce efecte de la data comunicarii"!
In cazul de fata firma s-a grabit si mi s-a comunicat acesta decizie de 3 ori, astfel:
1. in data de 21.07.2015 am refuzat de primire decizia iar in 15 minute a aparut in birou un delegat de la un BEJ, care avea aplicata stampila "prezenta notificare , inregistrata sub. nr... a fost comunicata prin BEJ". Am refuzat sa semnez, precizand faptul ca in decizie scrie faptul ca urmatorul pas este scrisoarea recomandata!
2. in data de 22.07.2015 am gasit in cutia postala decizia cu stampila BEJ, trimisa prin posta romana!
3. in data de 28.07.2015 am ridicat de la posta romana recomandata trimisa de firma!
CARE ESTE DATA COMUNICARII CONFORM LEGII, in acest caz, data de la care curg cele 30 de zile pt. contestatie???
Pot invoca in contestatie acesta bajbaiala - ilegala?
Multumesc anticipat1
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 15:17, 11 August 2015
28.07.2015 este data de la care curge termenul de contestatie;

puteti invoca in contestatie "aceasta bajbaiala " ... dar, nu ese ilegala... si va trebui sa motivati invocarea ei.
Îmi pare rău, însă eu nu văd nicio bâjbâială aici şi cu atât mai puţin ceva ilegal. Angajatorul v-a comuncat decizia atât prin intermediul unui B.E.J., cât şi prin poştă.

Părerea mea este aceea că instanţa va avea în vedere data de 22.07.2015 ca dată la care aţi luat cunoştinţă de actul sancţionator. Orice act depus la cutia poştală de o persoană care are atribuţii de comunicare a lui se socoteşte transmis părţii de la acea dată.
Ultima modificare: Luni, 10 August 2015
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Opinia mea este ca termenul de 30 zile curge de la data postei de la oficiul postal de unde ati ridicat decizia de sanctionare,oricum,ptr.siguranta aveti in vedere termenul de 22.07.2015.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Data comunicarii sanctiunii maria_88 maria_88 Art. 252. Codul muncii: (4) Comunicarea se preda personal salariatului, cu semnatura de primire, ori, in caz de refuz al primirii, prin scrisoare ... (vezi toată discuția)
Comunicarea deciziei de sancționare ,dacă este făcută prin ... sexu sexu comunicarea deciziei de sancționare ,dacă este făcută prin poștă ,iar angajatul nu ridică scrisoarea recomandată ,termenul de 30 de zile pt contestare ... (vezi toată discuția)
Realizarea comunicarii in cazul refuzului primirii sau neridicarii de la oficiul postal Bittermann Bittermann Procedura civila nu reglementeaza cazul in care comunicarea unei scrisori recomandate cu continut declarat nu se realizeaza pe motivul neridicarii de oficiul ... (vezi toată discuția)