Buna ziua! Am un credit in dolari, facut in 2011(pe 15 ani,) la banca Verida,cu ipoteca pe casa.In ultimele luni,am cam intarziat cu rata si mi-au spus ca nu -i problema(le convine ca mi-au luat destule penalitati),dar sa fac o amanare de 6 luni,dupa care sa incep sa platesc normal.Ca exista asa o lege acum. Dar, ratele care ar fi trebuit platite in aceste luni,se adauga la creditul initial sau pur si simplu se face o amanare? Oare exista o astfel de lege? Multumesc!
Bancile mari din Romania sustin clientii care se confrunta cu probleme financiare. Se poate acorda o reesalonare atat timp cat se prezinta documente justificative care demonstreaza ca venitul familiei s-a diminuat. Reesalonarea de fapt inseamna ca iti da un nou credit a carui suma este soldul creditului existent+restante, se prelungeste perioada de creditare astfel incat suma lunara de plata sa poata fi sustinuta de catre client, se merge si pana la acordarea unei perioade de gratie la plata creditului pentru o perioada cuprinsa intre 6-12 luni, timp in care clientului i se ofera posibilitatea de a se restabili financiar.
Nu vi se adauga la creditul initial, deoarece suma ramasa in urma in cele 6 luni se recupereaza in ratele urmatoare si sa nu credeti ca timp de 6 luni nu mai platiti nimic. Platiti dobanda si comisioanele, banca nu pierde niciodata.