avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de urmas a sotului supravietuitor
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de urmas a sotului supravietuitor

Sunt pensionara si sotul (fiind pensionar) a decedat in 2010. Mentionez ca am fost casatoriti 32 ani, iar la momentul respectiv am optat pentru pensia mea, nu pentru cea de urmas.
Articolul 92 din legea 263/16.12.2010 prevede acum ca se poate cumula propria pensie cu 50% din cea a sotului.
Intrebarea mea este: se poate sa cer acum si pensia de urmas, si daca da, atunci in ce conditii se poate obtine.
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 14:32, 12 August 2015
La acest moment nu mai puteti solicita pensia de urmas.
Multumesc.
Nu mai pot solicita pentru ca se aplica doar pentru cei ce urmeaza sa se pensioneze?
~ Conținut șters la cerere ~
Puteti opta(alege)oricand intre pensia propie sau la cea de urmas(50% din cea a sustinatotorului).
Cele doua nu se cumuleaza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de urmas sau pensie de boala? cristivifor cristivifor Buna ziua!Am pensie de invaliditate gradul 2 din 2004,varsta de 58 de ani,stagiu de cotizare de 23 ani si 7 luni.Sotul a decedat in 2003,fiind atunci ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas mediterana mediterana va salut! as dori sa stiu daca in urma decesului sotului, pensionar de vreo 20 de ani deja, sotia poate primi pensie de urmas, ea fiind tot pensionara. Au ... (vezi toată discuția)
Pensie proprie si pensie de urmas ioanaina ioanaina Buna ziua, as dori sa ma ajutati in urmatoarea chestiune, daca se poate: - mama mea nascuta in noiembrie 1955 urmeaza sa se pensioneze in acest an, dupa un ... (vezi toată discuția)