avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Speta - oferta angajare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Speta - oferta angajare

Am fost la niste interviuri la banca X, in urma carora mi-au trimis o oferta pe e-mail cu valabilitatea de 1 zi lucratoare, cu mentiunea daca sunt lucruri de lamurit pe baza acesteia sa ii anunt.
Oferta a fost trimisa vineri spre sf programului, in urma caruia am solicitat cateva aspecte de lamurit cu privire la beneficii sau nu, in plus fata de salariul mentionat, mi s-a raspuns in aceeasi zi la inchiderea programului.
Luni dimineatza am revenit cu e-mail privind negocierea salariului cu reanalizarea ofertei, insa nu am primit nici un raspuns toata ziua. A doua zi am revenit cu e-mail de solicitare informare cu privire la faptul ca nu mi s-a raspuns ieri, insa nici de data aceasta nu mi-a raspuns. Apoi am sunat si am intrebat ce se intampla, de ce nu au raspuns, si nu a avut nimc de spus cu privire la acest lucru, insa apoi a mentionat ca oferta modificata este inaintata la semnat si sa astept ca ma anunta ea cu privire la oferta.
A trecut de la acest apel telefonic - o saptamana si m-am trezit ieri cu un e-mail imi care imi spune ca nu poate sa imi ofere cat am cerut eu la interviu ( in conditiile in care era o negociere, nu o suma fixa) si ca s-au indreptat catre al doilea caldidat din lista scurta.
Am sunat-o pe aceasta doamna cu care am tinut legatura - mentinand ca eu nu le-am dat inca un raspuns pe ceea ce pot ei sa imi ofere si nu pot inca sa se indrepte catre al doilea cadidat si ca sunt de acord cu ce pot ei sa imi dea, daca mai mult nu se poate.
Mi-a mentionat ca deja a trimis oferta la cealalt candidat, insa apoi s-a schimbat si ca isi va anunta sefa ca sunt de acord cu oferta si ma anunta. Am fost apoi sunata si ca isi mentin varianta de al doilea cadidat, si ca eu nu ii pot obliga sa ma angajeze, si ca isi retrage oferta, insa i-am explicat ca asa ceva nu exista si ca eu le voi tirmite oferta semnata si ca solicit sa discut cu sefa de departament unde este postul liber si cu sefa de hr.
Sefa de hr mi-a trimis apoi e-mail si mi-a spus ca oferta este expirata ca nu le-am raspuns in termen in conditiile in care raspunsul meu a stat in functie de al lor, iar ei sunt cei care au intaziat lucrurile. Ce i-a oprit sa imi dea raspuns imediat ce au primit e-mal-ul meu si sa nu astepte sa treaca timpul.

Va rog sa imi spuneti ce este de facut in acest caz.
Daca fac o plangere la ITM, vor primii amenda?
Daca merg in instanta cu ei , voi avea castig de cauza?
atunci ce este? este pana la urma o obligatie din partea lor prin intermediul inaitarii unei oferte?
O astfel de situatie poate atrage raspunderea juridica a ofertantului. Puteti solicita instantei de judecata obligarea acestuia la plata unor daune.
din experiente si din cele prezentate - este un proces cu sanse mari de castig?
Daca situatia reala este asa cum ati mentionat-o dvs, atunci pot sa cred ca veti avea sanse. Dar exista si situatia in care cu sansele de partea dvs sa pierdeti litigiul.
pierderea - in ce poate consta?

Alte discuții în legătură

Oferta de la noul angajator a fost schimbată înainte de semnarea actelor. dețin dovezi în acest sens, mai pot recupera ce am pierdut? JannTodd JannTodd Buna ziua, Am avut o experienta neplacuta acum 2 ani si ceva cand m-am angajat in locul actual de munca. Am fost ofertat cu suma X pentru jobul pentru care ... (vezi toată discuția)
Contract prestari servicii mihai_diana mihai_diana Buna ziua. As dori sa aflu daca trimit electronic un contract de prestari servicii si la noi ramane un exemplar semnat doar de firma noastra este in regula ... (vezi toată discuția)
Incadrare salariat care a castigat reintegrarea pe vechiul post say say O persoana a castigat la instanta de recurs incadrarea pe postul ocupat inaintea desfacerii cim. Postul pe care se solicita reincadrarea salariatului a fost ... (vezi toată discuția)