avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie intretinere

As dori sa-mi raspundeti cum se efectueaza modul de calcul la indexarea trimestriala a pensiei de intretinere, in functie de rata inflatiei ,stabilita de instanta intro suma fixa potrivit art. 531 alin(2) Codul civil.
Concret, valoarea din hotarare indexata trimestrial sau valoarea rezultata in urma indexarii.
in primul trim rezulta o suma indexata , in celelate trim se raporteaza la valorile indexate din trim anterioare sau la suma stabilita in hotarire?
Parerea mea esta ca se indexeaza doar suma din hotarare in fiecare trimestru si nu suma rezultata in urma indexarii .
Multumesc
Nu face diferenta, e acelasi rezultat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indexare pensii alimentare mihaionea mihaionea Buna ziua. Angajatorul este obligat sa indexeze pensiile alimentare sau de intretinere, fara a avea in prealabil o hotarare judecatoreasca ? Am discutat cu ... (vezi toată discuția)
Rata inflatiei pensie alimentara.bună seara,am deschis proces pentru micșorarea pensiei de intretinere,eu ... Meduza10 Meduza10 Bună seara,am descjis proces pentru micșorarea pensiei de intretinere,eu nu am venit și în întâmpinare mi s- cerut sa plătesc rata inflatiei ... (vezi toată discuția)
Actualizare pensie intreţinere minor Martonze Martonze Instanţa a stabilit pentru copilul meu o pensie alimentară în valoare fixă, pe care tatăl o plăteşte cu regularitate. Articolul 531 alin. (2) Cod ... (vezi toată discuția)