avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de proprietate retea electrica Eon Moldova
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de proprietate retea electrica Eon Moldova

Buna ziua, am un teren extravilan pe care trece o retea electrica de medie tensiune a Eon Moldova. Credeti ca as putea obtine in instanta despagubiri sau chirie pentru cei 2 stalpi situati pe amplasamentul meu? Mentionez ca am extras de carte funciara la zi in care nu este mentionat niciun drept de servitute sau altceva. Multumesc
Cel mai recent răspuns: AndreiPndc , utilizator 10:41, 13 August 2015
Depinde de data când au fost amplasați stâlpii în sensul că sunt posibile 2 situații-
- dacă au fost amplasați înainte de apariția Legii 13/2007-caz în care nu se poate obține nimic.(SC.EON nu a dobândit vreun drept de proprietate prin amplasarea acestor stâlpi, dar prin lege este admisibilă limitarea legală a dreptului de proprietate)
-dacă au fost amplasați după apariția L.13/2007 , caz în care puteți face o notificare către SC. EON și solicita încheierea unui contract cadru pt chirie și plata pt. folosință pentru 3 ani în urmă.Bineînțăles că făcând parte din SC.ELECTRICA, sunt niște JAVRE- și nu-mi retrag aprecierea , așa că probabil, va fi necesară o acțiune în instanță.
Multumesc frumos de lamurire, cred ca sunt amplasati inainte de 90, deci nu e prea roz situatia mea.Oricum i-am dat tema pentru acasa si unui avocat, sunt curios daca pot rezolva ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu cei de la e-on( electrica) iahim87 iahim87 Pe terenul meu, sunt amplasati 6 stalpi de nergie electrica, dintre care unul este chiar in curte, si dintre ceilalti 5 unul este trasformator. Nu le-am ... (vezi toată discuția)
Stalpi curent pe teren privat leorot leorot Buna seara, Detin un teren la tara si pe un sfert din el, la strada, se afla 3 stalpi de inalta tensiune si 2 transformatoare. integral pe terenul meu. sunt ... (vezi toată discuția)
Acord notarial bluess bluess Buna ziua. Va multumesc daca m-ati putea ajuta. Am construit o casa. Acum am inceput procedurile de racordare la energie electrica. Trebuie sa fac o extindere ... (vezi toată discuția)