Buna ziua, am un teren extravilan pe care trece o retea electrica de medie tensiune a Eon Moldova. Credeti ca as putea obtine in instanta despagubiri sau chirie pentru cei 2 stalpi situati pe amplasamentul meu? Mentionez ca am extras de carte funciara la zi in care nu este mentionat niciun drept de servitute sau altceva. Multumesc
Depinde de data când au fost amplasați stâlpii în sensul că sunt posibile 2 situații-
- dacă au fost amplasați înainte de apariția Legii 13/2007-caz în care nu se poate obține nimic.(SC.EON nu a dobândit vreun drept de proprietate prin amplasarea acestor stâlpi, dar prin lege este admisibilă limitarea legală a dreptului de proprietate)
-dacă au fost amplasați după apariția L.13/2007 , caz în care puteți face o notificare către SC. EON și solicita încheierea unui contract cadru pt chirie și plata pt. folosință pentru 3 ani în urmă.Bineînțăles că făcând parte din SC.ELECTRICA, sunt niște JAVRE- și nu-mi retrag aprecierea , așa că probabil, va fi necesară o acțiune în instanță.
Multumesc frumos de lamurire, cred ca sunt amplasati inainte de 90, deci nu e prea roz situatia mea.Oricum i-am dat tema pentru acasa si unui avocat, sunt curios daca pot rezolva ceva.
Acord notarial
bluess
Buna ziua.
Va multumesc daca m-ati putea ajuta. Am construit o casa. Acum am inceput procedurile de racordare la energie electrica. Trebuie sa fac o extindere ... (vezi toată discuția)