avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de comodat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de comodat

salutare la toata lumea am facut cu o persoana fizica un contract de comodat pe perioada de 5 ani sa ami desfasor activitatea de producerea betonului celular usor(bcu) pe proprietatea acestei persoane unde am facut tot odata si sediul firmei mi-am desfasurat activitatea in primul an dupa care in al doilea an persoana respectiva si-a vandut terenul fara stirea mea eu ramanand cu utilajele in strada neputand sa ami mai desfasor activitatea ce as putea sa fac in acet caz? astept un sfat va rog!va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 15:27, 11 Iulie 2009
Il puteti actiona in justitie pentru vanzarea bunului altuia,dar depinde de clauzele pe care le-ati trecut in contract.
Depinde si de actul incheiat de vanzator.
Tertul dobanditor a cunoscut ca spatiul este grevat si a cumparat in aceste conditii? Se face vreo mentiune in contract vis a vis de acest aspect?
Dvs. ati facut mentiune la O.C.P.I despre existenta acestui contract ? Vorbesc despre contraactul dintr dvs. si primul proprietar.
Sunt mult mai multe elemente de luat in calcul.
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Iulie 2009
Alin Paidiu, Avocat
Trebuia inserata o clauza contractuala cu privire la vanzarea acestui bun , obiect al contractului de comodat.In caz de nerespectare , e angajata raspunderea contractuala a comodantului .
Interpretand, prin asemenare art 1771 cu privire la locatiune , proprietarul e dator a respecta contractul incheiat , in afara de cazul in care in insusi contractul de comodat e prevazuta incetarea acestuia in caz de vanzare- cumparare
.Va recomand sa apelati la un specialist care sa analizeze atent clauzele contractuale.
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Iulie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
in contractul de comodat pe care l-am facut cu persoana respectiva nu se specifica incetarea acestuia in caz de vanzare scrie clar ca pe perioada de 5 ani pot sa ami desfasor activitatea totodata cu acest contract de comodat am facut si sediul firmei te terenul acestei persoana noul proprietar nici nu vrea sa auda de asa ceva pt el cand a cumparat nu i s-a spus ca pe acest teren este facut un contract de comodat pe o perioada de 5 ani sica cineva asi desfasoara acolo o activitate as putea sa dau in judecata persoana cu care am facut contractul de comodat?va multumesc.
Sigur , comodantul , intrucat nu a respectat clauzele contractuale (insa acestea trebuie apreciate cu atentie de un specialist) poate fi actionat in instanta, contractul e legea partilor , de care acestea sunt tinute.
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Iulie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

Alte discuții în legătură

Lncalcare folosinta teren mentionat in contract de vanzare-cumparare marlene_nena marlene_nena Buna ziua, Am vandut un teren, iar in contractul de vanzare-cumparare a fost metionat faptul ca dreptul de folosinta al terenului ramane vanzatorului pentru o ... (vezi toată discuția)
Drepturile unei persoane care a vandut apartamentul cu clauza de uzufruct baratannamaria baratannamaria Am vandut apartamentul cu act de vanzare cumparare cu,clauza de uzufruct.Doresc sa stiu care sunt drepturile mele in cadrul asociatiei de ... (vezi toată discuția)
Vanzare-cumparare teren persoane fizice straine flopsy76 flopsy76 Buna ziua, vreau sa va cer sfatul in urmatoarea problema. Am o cunostinta in Olanda, cetatean EU care a cumparat in 2003 un teren si o casa+anexe contruite pe ... (vezi toată discuția)