avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Apel numai impotriva cheltuielilor de judecata ale ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Apel numai impotriva cheltuielilor de judecata ale Primariei

Buna, am pierdut procesul intentat Primariei datorita precedentelor cauze.
A fost o singura infatisare iar fara a mi se aduce la cunostinta vreo suma, instanta a admis cheltuieli ijn valoare de 2.500 lei.
Suma mi se pare enorma pentru o reprezentare conventionala (voluntara) - asa cum sustine intampinarea.
Prin raspuns la intampinare am contestat cheltuielile pentru reprezentarae conventionala, fara a cunoaste ori a mi se aduce la cunostinta valoarea acestora.
Am inteles ca angajatii primariei auo putere, ca se aplica si se raspunde cu titulatura Primaria prin primar, dar ca trebuie sa chemi in judecata Consiliul Local ( scuze, eu nea Ion am o neintelegere cu nea Vasile dar trebuie sa chem la judecata pe nea Costica - !?), dar nu inteleg procedura cu valoarea acestei repreyentari conventionale.
Intrebare, cum atac numai cheltuielile ?
Multumesc.
PS Am efectuat un memoriu catre Consiliul Local si culmea am primit numar cu stampila de la acceasi Primaria prin primar. Curat murdar
Cel mai recent răspuns: nbranza , utilizator 14:31, 14 August 2015
am inteles!

in opinia dvs nu se pot solicita cheltuieli atunci cand suntem cu serviciul de consilieri juridici angajati
Serviciul de consilieri juridici sunt angajati cu contract de munca pe durata determinata/nederminata, si primesc un salariu.Ar trebui sa dovedeasca ca, salariul pe care il primesc lunar ca angajat a fost efectiv si exclusiv ptr.acel proces,or, mai exista un CIM, si o fisa a postului, in care ma indoiesc ca ar exista o clauza in care un consilier sa fie platit exclusiv ptr.un proces.
Corect, dar si suma pe care o soliciti trebuie motivata,discutata in fata instantei, or, 2500 lei ptr o intampinare e ...
Apoi, mai e ceva, noi, toata prostimea trebuie - prin constitutie - sa cunoastem legea, or, amanarea de la pronuntare imi da de gandit cum ca, aparatorul conventional a depus - la solicitarea primei instante - si alte inscrisuri, intrucat in cele care le-am primit eu nu era precizata nici o valoare. Altfel prima instanta ar fi respis actiunea dupa achitarea cheltuielilor de judecata de catre mine, fara a mai amana pronuntarea de 3 ori,, deci !!!!, or, .....
Si nu in ultimul rand, mi se pare utopic ca sa discuti cu Primaria prin primar conform inscrisurilor, sa fi primit in audienta de Primaria prin primar, sa sdresezi o cerere Consiliului Local si sa fie primita de Primaria prin primar conform, stampila , sa ... a se vedea organigrama, si sa cunosti ????? ca trebuie sa chemi Consiliul local in instanta, adica Primaria prin primar. Actele, pe care le detin asta spun. Curat murdar coane aberant.

Bun, ok , asa ar fi normal, dar daca aparatorul conventional (din aceasta cauza) al primariei nu este angajatul lor, E un aparator conventional care conform propriei precizari din intampinare este conventional dar care din caracterul facultativ ajunge la unul material.
Multumesc pentrui raspuns.

[Mesaj editat - 1.3 din regulament]
Ultima modificare: Joi, 13 August 2015
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Rog pe toată lumea să oprească discuţia şi speculaţiile despre consilierii juridici aici.

Primăria nu a fost reprezentată prin consilier juridic în acest dosar. Niciun consilier juridic nu poate să solicite onorarii şi sume într-un litigiu în care îşi reprezintă angajatorul în instanţă. Pentru munca prestată, consilierul juridic primeşte un salariu.

Faptul că are angajaţi consilieri juridici nu este de natură să interzică unei instituţii publice, oricare ar fi aceea, să angajeze un avocat în condiţiile legii. Să spui în motivele unui apel că o instituţie nu-şi poate angaja avocat pentru că are consilieri juridici nu este un motiv de apel, este un motiv care garantează respingerea apelului ca nefondat.
ok, asta e clar abuz. Sa stergi mesajul in baza art 1.3 din forum inseamna ca nu mai e forum. Editati mesajul meu, in fond - Discutiile din forum nu reprezinta consultanta juridica. Nicio discutie purtata in forumul Avocatnet.ro nu poate fi interpretata ca fiind consultanta juridica sau de orice alt fel. Raspunsurile primite in acest forum au doar un scop informativ. Datorita naturii complexe a legislatiei, precum si datorita aspectelor personale ale situatiei expuse de dumneavoastra in forum, este posibil ca sfaturile oferite prin intermediul Forumului sa nu fie aplicabile in situatia particulara in care va aflati.

In momentul in care urmati sfaturile primite in Forum, o faceti pe propriul dumneavoastra risc.

Alte discuții în legătură

Secretarul unităţii administrativ-teritoriale poate reprezenta unitatea administrativ-teritoriala in instanta? exco exco Conform art. 84 alin. 1 din CPC, \"Persoanele juridice pot fi reprezentate convenţional în faţa instanţelor de judecată numai prin consilier juridic sau ... (vezi toată discuția)
Onorariu avocat angajat de primărie Luci321 Luci321 Primărie de comună, chemată în judecată pentru refuz comunicare informații de interes public e reprezentată de avocat. În întâmpinarea depusă pentru ... (vezi toată discuția)
Contract caradis caradis Buna ziua. Avem in Asociatie un propietar care are studii juridice dar nu este avocat. Dorim sa ne ajute pentru recuperarea sumelor restante la intretinere ... (vezi toată discuția)