Buna ziua.
V-as ruga sa ma ajutati cu o opinie in privinta acestei spete: Daca disponibilizez un numar de 100 de oameni prin concediere colectiva, insa din acestia 20 isi iau concedii medicale care le prelungeste perioada de preaviz si sunt concediati ulterior termenului stabilit initial pentru concedierea tuturor salariatilor, de cand incepe sa curga termenul de 45 de zile prevazut de art. 74 Codul Muncii? Se calculeaza de la ultimul plecat sau in functie de cum a plecat fiecare salariat si termenul curge pentru fiecare salariat si nu pentru toti?
Ex : sunt 80 salariati care imi pleaca in data de 30.06 iar 20 care imi pleaca diferit in functie de cat concediu medical si-au luat, respectiv, din 05.07, 20.07, 03.08. Termenul de 45 de zile se calculeaza din 30.06 pentru toti cei 100 sau se calculeaza din 30.06 pentru cei 80, din 05.07 pentru parte din cei 20 si asa mai departe?
Codum Muncii nu face distinctie din acest punct de vedere si sunt foarte confuza.
Multumesc.
Sa inteleg ca voi calcula pentru fiecare in parte , si in caz de reiau activitatea in acest termen, ofertez posturile pentru cei carora nu le-a expirat acest termen de 45 de zile, nu si celorlalti. Adica daca celor 80 le-a expirat acest termen nu le mai ofertez posturile vacante ci numai celor cu date de plecare ulterioare.
Pai aveau, pana in momentul in care au suspendat termenul de preaviz cu concediu medical, am detaliat problema mai sus, insa nu toti au plecat cu aceeasi data. Despre asta este vorba, desfacerea contractului nu a avut aceeasi data pentru toti: unii au plecat in 30.06, altii la datele precizate. Aici e baiul.