avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... solutii notariale pt cumparare casa + teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

solutii notariale pt cumparare casa + teren

doresc sa cumpar o casa batraneasca cu teren la tara. am fost la notariat si mi s-au cerut documente, printre care si taxa succesorala. precizez ca nu exista act de proprietate si in urma decesului sotului in 1972, batrana a considerat ca de la sine , mostenirea ii revine fiului, acum de 53 ani. batrana mai are o fiica pe care a dat-o spre infiere, presupun pana in 18 ani. de la notariat s-au cerut certificate nastere, casatorie(batrana), deces, anexa 1. pt verificare ca nu s-a facut act succesoral, au fost trimisi la judecatorie si de aici la arhovele statului, de unde se cere sa se astepte 30 de zile pt a li se elibera acest document, dupa care inapoi la judecatorie si notariat. vreau sa stiu dupa ce ei vor avea aceste documente, cand va trebui sa le dau eu banii pe casa+teren si in cu ce documente, tinand cont ca si la notariat dureaza 5 zile eliberarea actelor de vanzare cumparare. sa accept un antecontract? cum sa dau banii? cu chitanta de mana sau cum? pana la expirarea celor cinci zile, se mai poate intampla ceva? mii de scuze, dar sunt novice! va multumesc tuturor!
Cel mai recent răspuns: anku , utilizator 10:10, 4 Octombrie 2005
Va multumesc foarte mult pentru raspuns. M-ati ajutat foarte mult! Toate cele bune!
In legatura cu intrebarea: Daca contractul autentificat la notar - titlu executoriu, trebuie sau nu investit cu formula executorie...?
Doar hotararile instantelor de judecata trebuie investite cu formula executorie (vezi art. 269 din C.pr. civ.), contractul autentificat la notar reprezinta prin sine insusi titlu executoriu cfm. art. 66 din Legea nr. 36/1995, privind activitatea notariala si va fi executat silit de catre un executor judecatoresc confom prevederilor C.pr. civ. art. 371 si urm. si potrivit legilor speciale (legea nr. 188/2000).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Investire formula executorie kytyna kytyna buna seara, se poate cere instantei investirea cu formula executorie a unui antecontract v.c.(-fara o notificare prealabila a promitent ... (vezi toată discuția)
Este titlu executoriu promisiunea bilaterala de vinzare cumparare- autentica? br_nicku br_nicku Am o mare dilema! #-o Am calitatea de promitent cumparator intr-o Promisiune bilaterala de v/c , incheiata in fata unui notar public. Am ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare-cumparare nerespectat? cugetatorul cugetatorul Buna ziua. Se doreste vanzarea unei case cu terenul aferent. In fata notarului se constata ca sunt probleme privind intabularea terenului. Se ... (vezi toată discuția)