Buna ziua,am si eu cateva intrebari si va multumesc anticipat pt raspunsuri.Am avut o relatie de concubinaj de unde a rezultat un baietel ,acum are 3 ani si 4 luni,este nascut in Belgia (tatal roman) ,dupa nastere nu ne am inteles (tatal nu isi dorea copilul,eu afland tsrziu lucrul asta).Am cazut de comun acord sa ma intorc in Romania cu baietelul si la o pensie alimentara.Dupa ceva timp nu ne am inteles,l am dat in judecata pt a exercita custodia minorului in exclusivitste si pensia alimentara,desi a venit tatal in fata instantei si a spus ca este deacord ca sa imi dea in exclusivitate drepturile copilului plus a venit si cu mama,frate ca martor ,sa declare ca tatal nu poate sa se ocupe de copol ca el locuieste in Belgia si nu doreste nici o legatura cu copilul,onorata instanta ne a dat custodie comuna.Acum in momentul de fata am primit un job in Suedia si doresc sa plec cu baiatul,tatal este deacord .Am inteles ca este nevoie de o procura/declaratie din partea tatalui.Ce ar trebui sa specifice in declaratie?Schimbarea domicilului in Suedia?acord pt iesirea din tara?cat este valabila declaratia?pot intra inapoi in Suedia daca merg in Romania in vizita la parinti mei?sau trebuie o alta procura?trebuie specificata o data pe procura?ca nu stiu cand voi pleca ca dureaza pana face declaratia si sa si ajunga din Belgia /Romania.Poate specifica in declaratie perioada nedeterminata??Daca pe declaratie pune data de 1 sep si plec pe 2 sept mai este valabila? INCA ceva tatal mi a cerut sa gssesc o solutie sa nu mai sm nevoie de semnatura lui si procuri cu motivele cs pierde bani si timp ,el fiind o pers avara cand vine vb de bani.Am vb cu un avocat telefonic si mi a spus ca daca este deacord el sa il decad din dreptutile lui parintesti,sau sa dea o declaratie ca nu are deaface cu copil ,chiar daca avem custodie comuna el nu la vizitat ,nu la luat in vacante,nimic desi scrie in hotararea de judecata,dar nu are cum locuind in alta tara si nici nu doreste..mi a spus ca nu doreste responsabilitati.Va rog sa imi spuneti care ar fi calea ceea mai usoara sa nu mai depind de semnatura lui.Va multumesc o zi buna
Nu il puteti decade din drepturi. Tatal, daca nu dorea reszponsabilitati, trebuia sa aiba grija de la bun inceput.
Incercati sa faceti un acord bun de exercitare a autoritatii comune, asa incat sa va fie mai simplu in viata de zi cu zi. Incercati sa gasiti un avocat sa va anticipeze urmatorii ani, macar pana la intrarea la scoala.
Verificati si legislatia suedeza, s-ar putea sa va fie de ajutor si, dupa mutare, intreprindeti acolo alte demersuri.
Drepturile mamei
maary
Buna seara.Am un copil sub 2 ani dintr.un concubinaj,ne.am despartit de curand nu f ok.El a fost d acord in prima faza ca bebele sa ramana la mine doar ca ... (vezi toată discuția)
Divort
pricopimaya
ce drepturi am in caz de divort in 2007 am plecat cu actualul sot in italia pe atunci nu eram casatoriti,fiecare salar il trimiteam acasa sa renovam casa unde ... (vezi toată discuția)