avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 843 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA ONG lider de consortiu in asociere cu un SRL, cum ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

ONG lider de consortiu in asociere cu un SRL, cum factureaza clientul?

Buna ziua,
Asocierea intre un ONG si un SRL au castigat o licitatie la o institutie publica. Liderul asocierii este ONG-ul.
Avand in vedere ca ONG-ul nu este platititor de TVA, catre clientul final va proceda la refacturarea serviciilor prestare de SRL cu TVA?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Jane Doe Bucuresti , utilizator 12:55, 15 August 2015
Factura intre ong si oricare entitate o faceti fara tva pentru ca ong-ul nu e platitor de tva.
Multumesc. Insa ONG-ul se incarca cu o cheltuiala de TVA destul de mare , pentru factura asociatului sau. Proiectul vizeaza program de instruire. Este posibil atunci ca SRL-ul sa nu factureze cu TVA, intrucat cursurile sunt autorizate?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva - calcul impozit subinchiriere silv silv Buna ziua, am si eu o intrebare: o societate subinchiriaza o parte dintr-un spatiu inchiriat. facturaza chiria si utilitatile pt spatiul subinchiriat la ... (vezi toată discuția)
Refacturare servicii și bunuri adrianvasile2006 adrianvasile2006 Activitatea unei agentii de publicitate consta in organizarea anumitor evenimente pentru clienti sau campanii de promovare. In acest scop multe din ... (vezi toată discuția)
Refacturare energie electrica ctcristina ctcristina am mai multe spatii inchiriate fiecare cu contor electric separat cum pot eu factura chiriasului utilitatile care sunt stipulate in contractul de ... (vezi toată discuția)