avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1149 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Credit dupa executare-solicitare intrerupere amiabila ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Credit dupa executare-solicitare intrerupere amiabila credit?

Am luat cu credit" Prima casa"un apartament,sub 50m,dar rata fiind foarte mare as vrea sa renunt la el,pentru a lua/construi ceva mult mai ieftin.Au trecut doar 2 ani de la achizitie,contractul spune ca primii 5 nu il pot vinde.Pot ajunge la un acord cu banca?(sa renunt la apartament si credit,fara sa mai platesc ceva?/sau sa nu mai platesc ratele si sa il execute silit?).In cat timp as mai putea solicita un credit/imprumut mai mic ca valoare pt locuinta
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:23, 18 August 2015
Aceasta situatie trebuie sa o discutati cu banca si,in functie de prevederile contractului si disponibilitatea bancii sa gasiti o solutie,cred ca, va dati seama ca,fara a cunoaste in detaliu preved.contractului nu va pot detalii mai concrete.
sa renunt la apartament si credit,fara sa mai platesc ceva?

nu exista aceasta posibiliate, banca nu are ce sa faca cu ap, decat sa il vanda, ori pierde niste bani.
nu e deloc indicat sa nu mai platiti ratele, creditul va fi declarat scadent anticipat, penalitatile se aduga la intrega suma restanta si dupa vanzarea la licitatie a ap, veti ramane in continuare dator.
Gasiti solutii sa va cresteti veniturile pana se implinesc 5 ani de la achizitie si gasit apoi un cumparator, sa preia creditul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartament girat la banca oana_adriana_ghita oana_adriana_ghita buna ziua, Am rate la banca [editat numele bancii], dar de o jumatate de an am platit doar dobanda pentru ca nu am mai putut sa platesc toata rata si ... (vezi toată discuția)
Modificarea statutului de imprumutat bancar ipotecar principal aky_yka aky_yka fiind casatorita am achizitionat un apartament prin credit ipotecar (eu fiind principalul imprumutat, deoarece la acea vreme aveam un venit mai mare ca sotul) ... (vezi toată discuția)
Divort, partaj, apartament ipotecat marinmariana marinmariana Buna ziua ,in cadrul unui proces de divort ,mai precis la partaj ,daca imobilul detinut ca si bun comun este ipotecat la banca in urma contractarii unui credit ... (vezi toată discuția)