avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale impozit forfetar la societate dizolvata
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

impozit forfetar la societate dizolvata

O societate este dizolvata la cererea REg. Comertului, in aprilie 2009 (hotarare ramasa definitiva) Societatea nu a mai depus bilant din 2006, are patrimoniu zero, deci nu are ce sa lichideze, si nu avea datorii la data dizolvarii.Pana in prezent, la R.C. nu s-a facut radierea. Aceasta socieate este in inactivitate, conform Legii 31.
Intrebare: aceata societate este scutita de plata impozitului forfetar (OUG 34/2009 nu e clara in asfel de cazuri ).
Cel mai recent răspuns: ContSters79137 , utilizator 12:37, 27 Iulie 2009
carmenmur a scris:

o societate dizolvata nu are cum sa mai plateasca impozit forfetar.radierea se face la cerere catre instanta.


Buna ziua,

pe recom-online in dreptul firmei la care sunt administrator si care nu a avut niciodata activitate apare scris DIZOLVARE. Ce inseamna asta, va rog, luminati-ma ca sunt pierduta rau in hatisurile legislative #-o ?? Am o hotarare judecatoareasca datata 06 MAI 2009 in care scrie ca judecatorul delegat al ONRC dispune dizolvarea si lichidarea simultana (a fost lichidare voluntara) a firmei. Cum naiba fac cu impozitul asta forfetar ??? Ca unii zic ca il platesc ca si o firma activa (dpdv al finantelor), altii ca nu......Urmeaza sa pregatesc dosarul pentru radiere dar o sa mai dureze o luna pana il voi depune la onrc. Chiar sunt derutata....

Multumesc mult,

geniest
in hotarare ce scrie? in baza carui articol a fost dizolvata societatea?
Pai spune asa:
INCHEIEREA NR. 35317 pronuntata in Sedinta Publica din data de 06.05.2009......

se spune despre judecatorul delegat si referent...blabal bla/...
Apoi:
JUDECATORUL DELEGAT
Asupra cererii de fata:
Prin cererea, legal timbrata, inregistrata sub nr. 205492 din 27.04.2009 s-a solicitat, inregistrarea in registrul comertului a mentiunilor referitoare la modificarea acului constitutiv, cu privire la: dizolvare si lichidare conform art. 227 litera b si art. 235 alin. 1 din Legea 31/1990.
In sustinerea cererii au fost depuse inscrisurile mentionate in opisul inclus in cererea de inregistrare pe baza carora judecatorul delegat, constatand ca sunt indeplinite cerintele legale, in conformitate cu dispozitiile art. 331 si urmatoarele din codul de procedura civila, ale legii 31/1990, republicata, ale legii 26/1990, republicata cu modificarile si completarile ulterioare, precum si ale legii 359/2004 cu modif si completarile ulterioare, urmeaza a admite cererea.

PENTRU ACESTE MOTIVE IN NUMELE LEGII DISPUNE

Admite cererea de inregistrare asa cum a fot formulata si dispune inregistrarea in registrul comertului a mentiunilor cu privire la: DIZOLVARE SI LICHIDARE conform art. 227 litera b si art. 235 alin. 1 din legea 31/1990, cu datele cuprinse in cererea de inregistrare si actul modificator.
Dispune publicarea in Monitorul Ofocial al Romaniei, Partea a IV-a, a actului modificator - Hotararea adunarii generale a asociatilor, nr.....din 24.04.2009.
Executorie.

Cu recurs, in termen de 15 zile..........blablabla....

Pronuntata in sedinta publica, astazi, 06.05.2009.



Scuze de polologhie....dar cred ca dvs. puteti intelege mai bine ce inseamna expresiile acestea.

Multumiri,

g
Da dizolvare si lichidare simultana " voluntara "
urmeaza etapa 2 radierea dupa 30 zile de la publicarea in MO a
Hotararea adunarii generale a asociatilor, nr.....din 24.04.2009.

care cu siguranta sau implinit pana azi
Mult succes!
Ok, multumesc mult....dar pe mine ma intereseaza partea cu forfetarul. Il platesc sau nu ??? Din informatiile primite am pana la 3 ani termen sa declansez radierea. Dar pentru asta o sa am de-a face cu administratia financiara, de unde imi trebuie certificat de cazier fiscal. Si atunci s-ar putea sa aflu ca sunt datoare vanduta statului. #-o Ca n-am platit forfetar. Mi se pare aberant....dar si mai aberant mi se pare sa nu stiu exact ce trebuie sa fac, fiindca nimeni nu stie. Dar vorba cuiva...traim in Romania.......

Alte discuții în legătură

Se poate dizolvare+radiere fara lichidare ? eugen05 eugen05 Buna ziua Se poate sa dizolv si sa radiez voluntar o firma care nu a avut niciodata activitate , fara sa fie nevoie de lichidator . Firma nu a avut si nu are ... (vezi toată discuția)
Impozit forfetar CEOFIOFI CEOFIOFI Nu am platit impozitul forfetar si acum cind m-am hatarat sa desfiintez societatea-imi spune ca trebue sa platesc acest impozit(mai corect corect spus BIR )- ... (vezi toată discuția)
Numire lichidator la cererea dgfp? andrei g. andrei g. Am un SRL aflat in dizolvare pt nedepunerea bilantului anual,au trecut aproape 7 luni de la publicarea in MO a hotararii de dizolvare...in ce calitate ... (vezi toată discuția)