avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Unde se platesc contributiile angajatului in cazul in ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Unde se platesc contributiile angajatului in cazul in care firma are mai multe puncte de lucru?

Buna ziua,

tocmai m-am angajat la o firma cu sediul central si punct de lucru in Timisoara. Eu sunt din Sibiu si voi lucra de acasa pentru firma mentionata. Intrebarea mea este: unde se platesc contributiile mele ca si angajat - la Timisoara sau Sibiu? Conteaza daca acestea sunt platite la Timisoara si eu sunt din Sibiu?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: gabimc , utilizator 22:54, 20 August 2015
Contributiile (salariat si angajator ) se platesc la sediul central . Doar in cazul in care la Sibiu este un punct de lucru cu peste 5 angajati darile se platesc aici. Nu conteaza unde sunt platite deoarece declaratia se face nominal .
multumesc pentru raspuns, dar mai am doua intrebari:
1. Sediul central al firmei?
2. Sa presupunem ca peste ceva timp voi intra in concediu de maternitate. Ma poate afecta cu ceva faptul ca aceste contributii (in special CASS) sunt platite la sediul central?
Ultima modificare: Luni, 17 August 2015
Anomissimona, utilizator
Sediul central =sediul social , adica Timisoara in cazul dat.
Chiar daca sunteti din Sibiu si contributiile se platesc in Timisoara , daca firma isi achita obligatiile declarative si de plata nu vor fi probleme sa intrati in concediu de maternitate.
Sfat : mergeti la casa de pensii din Sibiu si cereti o adeverinta de asigurat si veti vedea daca aveti contractul inregistrat si vi se platesc contributiile.
De asemenea puteti accesa linkul urmator sa vedeti daca sunteti asigurata la sanatate.
[ link extern ] /
va multumesc frumos pentru raspunsul clar si prompt
Cu placere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de maternitate - asociatie de proprietari cristinavan cristinavan Buna ziua, As vrea sa stiu care sunt obligatiile unei Asociatii de Proprietari in cazul in care o angajata intra in concediu de maternitate: ce acte trebuie ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru cresterea copilului raisa07 raisa07 Buna ziua, am si eu cateva intrebari daca puteti sa ma ajutati. In februarie 2011 am fost disponibilizata, postul meu sa desfintat. La 2 saptam dupa ce am ... (vezi toată discuția)
Vechimea pt. a beneficia de indemnizatie pentru ccc florichiroiu florichiroiu buna ziua, eu sunt insarcinata in 3 luni si nu am vechime in munca decat 6 luni ,magazinul in care lucrez din luna noiembrie se va inchide peste 2 zile si ... (vezi toată discuția)