Buna ziua sunt angajat la o firma de constructi in concediu am luat o lucrare fara stirea sefului meu si fara contract de prester serviciu persona respectiva nu a cerut factura ma platit in 3 rate fiecare data semnam intrun caiet ca am primit suma [800,2700.2000lei]mai trebuia sa primesc 2000 lei da nu a vrut sa mil da am abandonat lucrarea acuma ma ameninta ca ma va da in judecata daca nu o gat lucrarea ma poate obliga sa o gat lucrarea si daca nu ma plateste asta este intrabarea mea Cu stima, multumesc.
Nu am terminat lucrarea findca nu ma platit la zi si am oferit factura prin firma unde lucrez da nu a cerut ca sa fac lucrarea mai ieftin.
Editat de moderator simonette12- motiv pct.1.3 din Regulament
ln afara de de ilegalitatea pe care ai comis-o cand ai incasat bani la negru, ai comis si o imoralitate foarte mare:cumva acel client era venit prin firma sefului? Ca, daca raspunsul e "DA", seful dumitale va avea ceva de impartit cu dta..... I-ai luat clientul.
Parerea mea este sa finalizezi gratis lucrarea inceputa. E cam singura sansa....
Daca a oferit factura de la firma, atunci nu a luat bani la negru ( bani neimpozabili). Acum tre' s-o scoata cu sefu' la liman, ca daca a dat factura de la firma fara stirea sefului, acolo tre' sa dea macar impozitul datorat de firma catre stat. Seful cam atat are ce spune, de ce s-au emis facturi nejustificate de catre firma si cine-i responsabil, omul era in concediu. Ma indoiesc ca, clientul respectiv a venit la firma cand omul nostru era acasa in patut la televizor, sau ceva... . Adica ce ar putea sa-mi faca sefu' de la service daca in afara programului de lucru, acasa, eu mai repar 2 masini, nu-i problema sefului ce prestez eu atat timp cat nu sunt in orele de program? Daca in schimb emit factura de la firma, asta-i alta treaba.
Daca am inteles eu bine ai oferit clientului varianta legala "cu factura", dar acesta a refuzat pentru a iesi mai ieftin.
Pentru munca la negru amindoi sunteti pasibili de amenda,
"1. Din Codul muncii:
Art. 260
(1) Constituie contraventie si se sanctioneaza astfel urmatoarele fapte:
...
e) primirea la munca a pana la 5 persoane fara incheierea unui contract individual de munca, potrivit art. 16 alin. (1), cu amenda de la 10.000 lei la 20.000 lei pentru fiecare persoana identificata;
f) prestarea muncii de catre o persoana fara incheierea unui contract individual de munca, cu amenda de la 500 lei la 1.000 lei; "
Parerea mea e ca omul e in cautare de ....... munca gratis.
Fapta penala?
_Alin_
O familie a luat un tanar fara casa, fara nici un serviciu, fara nici un viitor. E ca in cazul oamenii strazii, numai ca tanarul acesta nu provine de pe ... (vezi toată discuția)