avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Unde se divorteaza daca suntem casatoriti in Romania ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Unde se divorteaza daca suntem casatoriti in Romania dar avem si cetatenie Italiana?

Buna ziua,

Suntem sot si sotie, amandoi romani si casatoriti in Romania. Dupa casatorie ne-am mutat in Italia si acum avem si cetatenie italiana. De comun acord vrem sa divortam. Unde putem sa o facem? Putem divorta in Italia sau numai in Romania?

Va multumesc,
Dani
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:13, 17 August 2015
Puteti divorta si in Italia, dar mai simplu si mai rapid mi se pare ca e in Romania, mai ales ca dupa ce divortati acolo, veti avea de inregistrat divortul si in Romania.
Imputerniciti pe cineva sa va depuna actele la notariatul din localitatea unde v-ati casatorit si peste o luna cand va programeaza, mergeti si semnati actele.

[ link extern ] /
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dubla cetatenie (romana si italiana) pentru nou nascut neagoe82 neagoe82 Buna ziua asi dori informati in privina dobandirii cetateniei duble a ficei mele . Eu am dubla cetatenie romana-italiana , sunt casatorita cu un italian iar ... (vezi toată discuția)
Căsătorie cu minor încheiată în italia, divorț românia? Teoprofmua Teoprofmua Bună ziua Parintii minorului 3 ani sunt de acord ca mariajul nu mai poate continua si doresc sa divorteze amiabil, iar minorul sa locuiasca impreuna cu mama ... (vezi toată discuția)
Salve! m-am casatorit in italia cu cetatean strain dar nu am ... Alcor_Gea Alcor_Gea Salve! M-am casatorit in Italia cu cetatean strain dar nu am facut transcrierea casatoriei, avand o situație tensionata in familie fapt pentru care am si ... (vezi toată discuția)