avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Respingere cerere diminuare pensie intretinere minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Respingere cerere diminuare pensie intretinere minor

Buna ziua, tatal biologic al copilului meu in varsta de 4 ani, a cerut diminuarea pensiei de la 188.25 lunar la 110 lei lunar pe motiv ca din cei 1000 de lei net care-i castiga aproximativ 500 de lei ii sunt popriti de executori pentru neplata ratelor la banci; acesta mai doreste si sa ii plateasca cei 110 lei in natura. Mentionez ca, copilul rezulta din afara castoriei, el nu mai are alti copii, iar dupa 3 ani de procese, test ADN de paternitate si martori, s-a stabilit ca e copilul lui, insa el tot nu l-a cautat niciodata pe copil si e in urma si acum cu pensia de intretinere pe mai bine de un an, deoarece imi plateste lunar sume dupa placul lui. Hotararea prin care s-a stabilit plata pensiei de intretinere la 188.25 lei a fost definitiva si irevocabila, care s-a pronuntat acum aproximativ un an. Prin avocat am facut cerere reconventionala pentru marire la 25% din venitul tatalui si sa i se respinga cererea de diminuare. Intrebarea mea este daca am vreo sansa sa castig, avand in vedere ca eu nu pot munci deoarece nu am cu cine lasa in grija minorul si cum anume sau ce inseamna sa demonstrez ca nevoile minorului au crescut pentru a-i mari pensia de intretinere? Va multumesc anticipat,
Cu stima Ioana!
Cel mai recent răspuns: ioana-03 , utilizator 21:17, 17 August 2015
Ok am inteles :) Multumesc mult de tot penru raspunsuri si timpul acordat, o seara frumoasa!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca tatal contribuie acum cu 700 lei lunar, avand salarul net ... hudulineugenia hudulineugenia Daca tatal contribuie acum cu 700 lei lunar, avand salarul net de 6000 lei, pot sa deschid proces pt marire avand in vedere ca eu ( mama ) am venitul salarial ... (vezi toată discuția)
Cuantum pensie de intretinere minor camelia_crt camelia_crt Buna seara! As dori o parere avizata legat de calcularea pensiei de intretinere. In speta, este vorba de familie cu un minor, in perspectiva de divort. Singura ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie intretinere minor sangab04 sangab04 Buna ziua, scriu cu urmatoarea intrebare: \"se poate recalcula pensia de intretinere minor stabilita deja la 1/4 din venitul lunar net (salariu meu lunar ... (vezi toată discuția)