avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... lnselaciune
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

lnselaciune

Daca mostenitorii proprietarului unui bun propriu vandut prin mandatar in timpul vietii(intabulat actele)pot face plangere penala pentru inselaciune? Spun ca ei nu au avut stiinta de incasarea sumei totale trecuta in c-v.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:34, 20 August 2015
Dupa parerea mea se poate ajunge la un proces civil daca se apara bine.
Acesta este aspectul esential.

in penal poate scapa.
si in civil poate scapa.
Reclamantul ulterior a declarat ca a primit(a numarat personal) nu suma inscrisa in actul de v-c ci numai o parte din suma si organele judiciare zic ca a fost privata de mostenire.
Plangerea trebuia facuta impotriva imputernicitului, nu impotriva cumparatorului, iar decedatul a avut timp suficient sa isi ceara banii de la imputernicit in cazul in care zicea si el ca nu i-a primit.
Iar sotia nu inteleg cum de si-a adus aminte 7 ani mai tarziu ca dcedatul ei sot nu a primit banii.
Conteaza si ce declara cel impotriva caruia s-a depus plangerea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselaciune neculaighionea neculaighionea Buna ziua! In anul 2005 am cumparat un teren de la o persoana fizica care mostenise terenul de la parintii lui (bun propriu) deoarece nu avea cadastru si ... (vezi toată discuția)
Retragerea plangerii penale Paul_D Paul_D Revin cu situatia mea din cauza ca postarea anterioara nu apare pe site. Am fost proprietarul a doua terenuri intravilane, iar pentru unul dintre ele am ... (vezi toată discuția)