avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum poate divorta?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum poate divorta?

Am o prietena maritata in SUA, dar sta in Romania. Vrea sa divorteze, dar nu-l mai gaseste pe sot (disparut undeva in SUA
). Poate cumva obtine din Romania divortul?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: dorinlazarescu , utilizator 20:17, 30 Septembrie 2005
poate daca indeplineste 2 conditii
1. transcris casatoria in Romania
2. dovedeste ca ultimul domiciliu comun a fost in Romania
casatoria a fost inregistrata in Ro, dar n-au avut domiciliu comun in Ro niciodata. cred ca am uitat sa spun ca sotul e cetatean american!
in conf cu disp art 607, poti introduce cererea de divort la judecatoria de la domiciliul tau
Avand in vedere casatoria inregistrata in Ro,si sotul este cetatean american, dar are domiciliul in Romania, poate cere in baza Legii 105/1992 divortul la domiciliul din Romania.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divortul de o persoana cu cetatenie straina georgina_ion georgina_ion Am urmatoarea problema: in octombrie 2008 eram in SUA unde m-am casatorit cu un cetaean american. In aprilie 2009 eu am venit in tara si de atunci am pierdut ... (vezi toată discuția)
Casatorie in italia, divort in romania manuela_77 manuela_77 Persoanele in cauza au cetatenie romana insa s-au casatorit in Italia acum 8 ani.Acum 6 ani a fost intentat procesul de separare urmand ca acum sa se poata ... (vezi toată discuția)
Divortul surorii mele lazar cucuruz lazar cucuruz sora mea sa casatorit anul trecut in romania iar acum sotul ei vrea sa divorteze de ea in austria se poate (vezi toată discuția)