avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Sponsorizare
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Sponsorizare

speta: o societate cu obiect de activitate "comert cu arme" doreste sa sponsorizeze un club sportiv cu o arma. pentru ca cel sponsorizat sa poata inregistra arma la politie are nevoie de factura. societatea este platitoare de tva.
codul fiscal spune ca sunt scutite de plata tva sponsorizarile ce se incadreaza in limita legala.

intrebare: cum/in baza carui document se scade de tva-ul colectat pe factura?
Cel mai recent răspuns: parma , utilizator 22:06, 18 August 2015
Buna ziua,

Parearea mea este ca nu se poate emite factura fiscala pentru o sponsorizare. Scutirea de TVA vizeaza intra-adevar sponsorizarile in natura, dar fara a se emite facturi fiscale, doar in baza unor contracte de sponsorizare.
Aceiasi a fost si parerea mea. Cu toate acestea, avand in vedere specificul activitatii, este obligatorie factura pentru a putea fi inregistrata arma ... deci ... de aici incurcatura

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sponsorizare 2019 n06d n06d Buna ziua. O asociatie sportiva (club de fotbal), de catre cine si in ce conditii poate fi sponsorizata? Trebuie sa se inscribe intr-un registru? Multumesc (vezi toată discuția)
Factura pentru activitati fara scop lucrativ? catadiac2 catadiac2 Un club sportiv incheie un contract cu un alt ONG, avand ca obiect organizarea de cursuri sportive pe propietatea acelui ONG. Modelul de contract este pe ... (vezi toată discuția)
Sponsorizare de catre un ong catre alt ong in alta tara(non-ue) office@b office@b Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta: - exista posibilitatea ca un ONG inregistrat in Romania sa poata face o sponsorizare catre un club ... (vezi toată discuția)