avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Avocat la CEDO
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Avocat la CEDO

In regulamentul celor de la CEDO este prevazut ca persoanele care dau statul in judecata la CEDO, va trebui sa aiba un avocat care sa ii reprezinte?
Inainte stiu ca fiecare persoana putea sa depuna plangere la CEDO, fara sa fie nevoie de un avocat, insa din unele informatii, am inteles ca regulamentul celor de la CEDO s-a schimbat, ca se impune sa fim asistati de un avocat.

Care este situatia adevarata?
Depunerea plangerii catre CEDO nu impune sa aveti avocati.

In majoritatea cazurilor eu dau respingere si le sugerez ca nu are sens sa plateasca avocat deoarece nu au sanse.
Cu toate acestea, oamenii sesizeaza CEDO...

Ca sa sesizati CEDO nu va trebuie avocat angajat.
Ultima modificare: Marți, 18 August 2015
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
avvalentina a scris:

Cererea trebuie redactata corect. Pt. asta va trebuie avocat specializat in plangeri CEDO.

Eu am intrebat doar daca in regulile ale celor de la CEDO e obligatoriu ca partea care sesizeaza CEDO sa aiba un avocat sau nu.
Si cine poate garanta ca un avocat bun care stie sa redacteze o plangere catre CEDO, va avea si succes?
Stimat forumist,

În ceea ce privește obligativitatea reprezentării de un avocat, Regulamentul Curții Europene nu s-a schimbat.

Astfel, conform acestuia, în prima fază a procedurilor, respectiv faza admisibilității în principiu a cererii (până la comunicarea cauzei) Curtea nu impune reprezentarea de către un avocat.

În a doua fază, însă, apărarea asigurată de către un avocat autorizat, vorbitor al limbilor oficiale ale Curții - franceză, engleză - este obligatorie - art. 36 al Regulamentului.

Problema schimbării de regulament este, însă, de natură a face de dorit, deși nu obligatorie, reprezentarea chiar și în prima fază. Acest lucru deoarece modificarea art. 47 al Regulamentului a impus condiții mai stricte de introducere a unei cereri, condiții care sunt de natură a face toată procedura CEDO mult mai formală.

Dar,repet, în prima fază nu este necesară reprezentarea de către un avocat.

Cu stimă.
Ultima modificare: Miercuri, 19 August 2015
andreigrigoriu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces cedo Andre33 Andre33 Am ajuns in faza doua cu procesul de la CEDO, unde pot sa ajung la un acord cu statul roman binenteles daca cadem de acord pe suma. Am primit un formular unde ... (vezi toată discuția)
Reprezentant jica1967 jica1967 Spunetimi Va rog este necesar de un reprezentant la CEDO,si daca instantele refuza sa raspunda la cereri de reexaminarea cazului pot sa ma adresez? este nevoe ... (vezi toată discuția)
Costuri intentare proces c.e.d.o. Villy1liv Villy1liv Villy1liv Villy1liv Buna ziua, Poate cineva sa estimeze costurile unui proces la C.E.D.O. de la intentare pana la finalizarea acestuia? (vezi toată discuția)