avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezbatere mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbatere mostenire

Buna ziua

Am fost cinci frati dintre care unul a decedat cu un an inaintea tatului nostru respective 1999 care are doi copii , in anul 2000 a decedat tatal iar in 2002 a mai decedat o sora care are doi copii si au mai ramas mama si trei copii ,titlul de proprietate este pe numele tatalui care decedase in 2000.Nimeni nu a facut o acceptare a mosteniri si nu s-a facut nimic .In casa o locuit pana in aprilie 2015 mama,cei trei copii la casele lor,in aprilie a decedat mama .Dupa decesul mamei in casa m-am mutat eu si locuiesc acolo.Acum suntem trei frati la mostenire si patru copii ai celor doi frati decedati .In raport cu data decesului fiecaruia ce cota parte revine fratilor care traiesc si ce cota parte revine copiilor fratilor decedati ¬.Daca nu va face nimeni o cerere de acceptare a mostenirii in timp de un an cel ce ocupa casa mosteneste tot si cand si unde trebuie sa faca acte de mostenire ,la notar sau la instanta .
Ce ar trebui sa faca fiecare dintre cei care doresc sa mosteneasca ,pot sa piarda dreptul de mostenire ,eu care locuiesc in casa mai trebuie sa accept mostenirea in termen la notar ,sau astept sa treaca un an si sa cer singura mostenirea ,care ar fi procedura .Cred ca ceilalti nu cer pentru ca au destul si nu intereseaza casa si terenul pentru ca nu au valoare casa sta sa se darame la tara la marginea satului iar eu nu am casa si as prefera sa nu mai platesc chirie .multumesc tuturor
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 21:43, 18 August 2015
Cine nu accepta mostenirea in termen legal( 1 an noul cod) , taciit sau expres, pierde dreptul acesta daca exista divergente intre mostenitori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa parintilor Ghinda02 Ghinda02 Daca apartamentul in care locuiesc este al parintilor mei, luat dupa Revolutie, pe numele amandorura voi mostenii vreun procentaj dupa moartea unuia din ... (vezi toată discuția)
Buna seara! tatal meu si al fratelui meu s a recasatorit cu o ... Spongboob Spongboob Buna seara! Tatal meu si al fratelui meu s a recasatorit cu o doamna care are 4 copii Ea a decedat inaintea tatalui apoi tata. Acum se face succesiunea dupa ... (vezi toată discuția)
Mostenire galaoan galaoan Buna ziua. Va prezint urmatoarea situatie pentru care rog un sfat specializat. Tatal meu are 84 ani. Mama a decedat in anul 2000 si noi cei 2 copii( fete) am ... (vezi toată discuția)