avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara! Tatal meu si al fratelui meu s a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara! Tatal meu si al fratelui meu s a recasatorit cu o ...

Buna seara! Tatal meu si al fratelui meu s a recasatorit cu o doamna care are 4 copii Ea a decedat inaintea tatalui apoi tata. Acum se face succesiunea dupa mama vitrega pt casa parinteasca. Noi trebuie sa intram in posesia mostenirii care ii revine tatalui. Cum procedam daca unul dintre noi doresete mostenirea si celalalt nu? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:12, 3 Noiembrie 2022
Ce nu doreste mai exact? Nu vrea sa isi mosteneasca tatal?
Da, nu vrea!

gi-jane2 a scris:

Ce nu doreste mai exact? Nu vrea sa isi mosteneasca tatal?

Daca de la decesul tatalui nu a trecut un an, sa dea declaratie la notar ca renunta la mostenirea tatalui astfel, nu mosteneste nimic din ce qvea tatal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa decesul ambilor soti zoli_nt zoli_nt Acum 5 luni a decedat tatal meu,dupa 4 luni a decedat si mama mea vitrega cu care a fost casatorit 27 de ani. Dupa decesul tatalui meu nu a fost facuta ... (vezi toată discuția)
Succesiune baracuda74 baracuda74 cum ar trebui sa procedam pt o succesiune,tatal sotiei era divortat de mama sotiei si s-a recasatorit ,mai are un baiat cu o alta femeie care era casatorit ... (vezi toată discuția)
Probleme dezbatere succesiune annapopa1976 annapopa1976 buna , rog sfat in urmatoarea situatie: parintii decedati , mama decedata in 2005, tatal decedat in 2014, casatoriti , suntem 3 frati buni si un frate vitreg( ... (vezi toată discuția)