Buna ziua,
In urma cu doi ani am achizitionat un apartament intr-un bloc nou construit. Terenul este delimitat printr-un gard de alte imobile, fiind proprietatea privata a dezvoltatorului. Anul trecut, doi vecini au decis sa foloseasca spatiul verde pentru a crea un nisipar pentru copii fara sa ceara acordul asociatiei si fara a intreba pe nimeni. Nisiparul se afla in dreptul balconului meu. In acest an, nisiparul s-a mutat cu 10m mai spre lateral, insa tot in fata balconului meu, mai mult, dansii au amplasat si o umbrela de mari dimensiuni, o masa de picnic si banci de lemn, pentru 10 persoane. Incontinuu este zgomot, nu ma refer doar la copii (doar sunt copii), dar si la adulti, se aduna la bere, isi chema prietenii si nici nu vor sa auda de schimbari. Este imposibil sa folosim balconul, toate discutiile se aud in apartament deoarece distanta ntre bloc si acel amplasament este de 20m. Nu stiu ce sa mai fac, am cerut presedintei de asociatie sa organizam o sedinta. Repet, dansii nu au cerut acordul nimanui.
Intrebarile mele ar fi: 1) daca se poate face ceva, si de cate voturi au nevoie vecinii pentru a avea dreptul sa-si "adjudece" acel spatiu verde?
2) Foarte important: blocul are 3 scari, toate apartin de aceeasi asociatie; hotararea cu privire la problema descrisa mai sus se ia la nivel de scara sau de asociatie?
3) Ce se intampla cu voturile celor care nu se prezinta la sedinta?
Va multumesc anticipat!
Am contactat dezvoltatorul, vom avea o sedinta de scara cu privire la aceasta situatie, insa dansul nu poate fi prezent personal ci va fi reprezentat de sefa asociatiei prin intelegere verbala. As dori raspuns la intrebarile adresate mai sus, am mare nevoie de aceste informatii si as fi recunoscator pentru raspunsuri!