avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 990 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Plangere la protectia copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Plangere la protectia copilului

Situatia e un pic complicata si as dori sa stiu ce as putea face.
Sunt casatorita de 8 ani. Sotul a mai fost casatorit. Are si o fata din aceasta casatorie. A divortat si a "obtinut" copilul, cand fata avea 6 luni. In prezent, mai are cateva saptamani si face 16 ani.
Fosta nevasta e pasibila de inchisoare (are 6 luni cu suspendare). A pierdut orice drept asupra copilului din cauza ca a fost la dezintoxicare la spital Obregia si pentru ca nu a platit absolut deloc pensie alimentara.
Problema este ca de 3 ani de zile a luat legatura cu fata, fara stirea tatalui. Ea nu are nici un drept, conform actului de divort. A inceput sa o influenteze in rau, dovada ca i-au scazut notele fetei (de la premianta a ajuns abia sa treaca clasa), ii cumpara haine pe ascuns, pe ascuns ii da bani, o invata sa minta si altele.
Eu am descoperit de curand aceasta legatura. E normal sa traga la mama ei buna, nu zic nu. Dar doresc ca fata sa termine macar liceul. Adica sa ma mai rabde inca macar 2 ani (sa faca 18 ani).
Si aici nu stiu ce sa fac. Nu am chef sa o bag in inchisoare pe femeie. Ma gandeam sa fac o plangere la Protectia Copilului si poate reusesc sa faca ei ceva, ca fata sa termine scoala.
Am vorbit de multe ori cu fata, dar nu simt ca ma asculta. Ce as putea face ca sa scap de influenta "malefica" ? Dupa ce ia bacalaureatul, poate face ce vrea. Macar stiu ca am facut ce am putut ca sa aiba un start in viata.
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 11:58, 26 August 2015
Ce înseamnă că a pierdut dreptul asupra copilului? Ce scrie în hotărâre?
Ați putea discuta cu mama despre copil.
Chiar asta scrie in hotararea de divort. Nu pot cita exact, dar scrie clar ca nu are dreptul sa o vada fara acordul tatalui. Cred ca este destul de evident, pentru ca un copil de 6 luni ii este incredintat tatalui si nu mamei.
Iar cu mama ce sa discut? Stiu ca are probleme grave, si a emis destule minciuni ca sa o mai cred in ce spune.
Raman la ideea "fructului interzis".
E bine sa stiti ca dreptul mamei de a vedea copilul nu este neaparat interzis daca nu scrie in hotarare si nu cred ca scrie asa ceva daca e vorba de o hotarare de divort.

Dreptul copilului de a-si vedea mama daca ea merge la ea nu vad cum ati putea sa il obstructionati.Puteti obstructiona mama daca sunteti de fata impreuna cu copilul.

Adica mama nu este obligata sa fuga de copil fiind suficient sa stea pe loc si sa vina copilul la ea.

Va spun asa, ca sa intelegeti cumva...
Ideea este ca oricum mama nu are voie sa vada fata fara acordul tatalui. In hotararea de divort nici macar nu este specificat dreptul la vizita. Asa ca tot ramane problema cu faptul de a contacta fata pe ascuns. Eu raman la ideea de corupere minor (protectia copilului) si ma gandesc si la trafic de persoane.
Căutați hotărârea aia, dacă nu e specificat un.program.de vizita, nu înseamnă că are voie sa vada copilul, iar la vârsta asta, copilul cam face ce vrea el.
Nu puteți sa ii interziceți sa își vadă mama, puteți sa o pregătiți pe fata ca întâlnirile cu mama sa nu ii dăuneze.

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara/drept vizita lexyaly lexyaly Am divortat de un an si aproape 2,copilul ramanand in custodia mea dar pe hotararea judecatoreasca nu s-a pus un program de vizita pt tata,ci doar pensia ... (vezi toată discuția)
Custodie exclusiva 2015, punere sub interdictie 2015 laur2013 laur2013 Buna ziua, Sunt divortat din anul 2012,in hotarare sa dispus domiciliul minorului la tatal,cu plata de intretinere de catre mama,custodia este comuna.In ... (vezi toată discuția)
Am dreptul de a interzice soțului să vadă copiii în cazul în care suntem despărțiți? KarinaParker KarinaParker Am dreptul de a interzice soțului accesul sa își vadă copiii în cazul în care suntem despărțiți? Nu suntem divorțați pentru ca el nu vrea sa îmi ... (vezi toată discuția)