avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Constituire ca parte civila intr-un proces penal
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Constituire ca parte civila intr-un proces penal

Daca in faza de urmarire ne-am constituit ca parte civila printr-o declaratie catre inspectoratul de politie, in faza de judecata trebuie sa depunem la instanta o alta cerere de constituire ca parte civila?
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 12:20, 19 August 2015
Conform art.20 NCPP Constituirea ca parte civila se poate face pana la inceperea cerecetarii judecatoresti.Ca atare, daca v-ati constituit parte civila prin declaratie in fata organului de politie, nu mai este necesara o noua declaratie in fata instantei dar, trebuie sa va susinteti cererea de constituire parte civila in fata instantei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate constitui parte civila o persoana care trimite un e-mail in instanta? acropolis acropolis Se poate constitui parte civila in dosar penal o persoana care trimite un e-mail in instanta? E-mail-ul a fost trimis in termen la prima instanta. Persoana ... (vezi toată discuția)
Spargere locuinta-urmarire penala ancao ancao Buna ziua, as vrea sa stiu daca, despre infractorul care ne-a spart casa( si a fost aflat), putem afla amanunte, dar mai ales ne intereseaza prin ce mijloace ... (vezi toată discuția)
Constituire parte civila - formalitati luciantec luciantec buna ziua. ma aflu in faza de apel a unui proces penal in calitate de victima, am cerut amanare pentru angajarea unui avocat si ma intereseaza care este ... (vezi toată discuția)