Cererea de recuzare in materie penala se restituie petentului conform carei legi va rog? Mi-a fost restituita o cerere de recuzare si nu gasesc nici un temei legal pentru restituirea cererii de recuzare petentului.
Nerespectarea dispozitiilor legale, respectiv formularea unei cereri de recuzare care nu respecta cerintele prevazute expres de lege, este sanctionata cu inadmisibilitatea, nu inteleg de ce v-a fost restituita, poate detaliati putin.
Nu exista un temei legal ptr.restituirea cererii de recuzare,institutia abtinerii si recuzarii sunt reglementate de art.65-70 NCPP,cererea putea fi admisa sau respinsa.
Asa credeam si eu, multumesc. Judecatorul a mintit ca cererea de recuzare nu contine numarul dosarului si n-a trimis-o altui complet spre judecare. Cf. art. 67 (4) din CPP nu este necesar numarul dosarului. Numarul dosarului nu exista fiindca judecatorul a incalcat art. 341 (1) din CPP refuzand sa trimita plangerea impotriva actelor procurorului formulata cf. art. 340 din CPP judecatorului de camera preliminara. Acesta este motivul de recuzare, cf. art. 67 (1) f) din CPP (poate stiti dumneavoastra o incadrare mai buna ca eu n-am gasit)
Cererea trebuia judecata de alt complet daca a fost depusa.
Poate ca in viitor judecatorul va fi mai atent si e mai bine ca s-a intamplat asa...desi nu este legal...