avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1048 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Taxa de succesiune,termen,documente necesare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Taxa de succesiune,termen,documente necesare

Buna ziua!Tatal meu a decedat la 01.03.2015,as vrea sa fac taxa de succesiune intrucat stiu ca in termen de 6 luni de la deces nu se percep taxe,de aceea v-as ruga sa imi spuneti ce documente sunt necesare .Mentionam ca suntem 5 frati,mama si doua surori nu sunt de acord cu succesiunea,la primarie mi s-a spus ca trebuie sa vin cu copii de pe cartile de identitate ale tuturor fratilor,inclusiv al mamei si certificatul de deces.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:24, 19 August 2015
Succesiunea daca va intelegeti, o puteti dezbate la notariat,daca nu va intelegeti mergeti la instanta.Acte necesare:acte de stare civila(certificat nastere,certificat casatorie,certificat deces)si CI sau BI.
Scz ,dar nu m-ati lamurit decat pe jumatate.
Cine v-a zis ca nu plătiți taxe, v-a păcălit.
Dacă nu terminați dezbaterea succesiunii în termen de 2 ani de la deces, plătiți și impozit de 1% din valoarea moștenirii.
Termenul de opțiuni e succesorala e de un an, nu de 6 luni ca pe vremea vechiului cod fiscal.
Mergeți la notariat pe raza ultimului domiciliu al decedatului și va zice de acolo ce acte va trebuiesc.
Pt ca sunt unii care nu doresc, veti dezbate succesiunea în instanta, însă aveți nevoie de încheierea data de notar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune martita martita buna seara,am rugamintea de a ma ajuta cu unele sfaturi.Proprietate comuna a sotilor , sotul decedat nu are mostenitori sotia trebuie sa faca succesiunea dupa ... (vezi toată discuția)
Taxa de succesiune alexandra_moise alexandra_moise doresc sa plec sa lucrez pentru doi ani in afara tarii. parintii mei sunt foarte in varsta, tata 72 cu dificultati de exprimare in urma unui accident cerebral, ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa decesul unuia din parinti georgetag georgetag va rog frumos sa ma ajutati urgent intr-o problema de susccesiune a decedat tatal sotului meu acum 2 luni si vrea sa stie daca nu se face succesiunea in ... (vezi toată discuția)