Buna ziua,
ce stiti despre European Business Number? Am primit pe adresa firmei o scrisoare de la o entitate juridica din Germania, care solicita datele firmei pentru a atribui un European Business Number (EBN). Inscrierea de baza ar fi gratuita, insa pe pagina 2, unde este formularul de inscriere propriu zis, apare scris cu litere mici ca ”prin aceasta suntem de acord cu highlighted publishing” pe portalul EBN, ceea ce costa 677 euro/an?! Ce este acest European Business Number? Sunt firmele obligate de vreo lege sa aiba asa ceva?
Multumesc!
Am primit niste modele de reclamatii de la CCI NT, pentru politia de care apartinem si spun ei ca ar fi bine sa facem si o adresa colectiva catre Avocatul Poporului, cu toate documentele anexate, inclusiv o copie dupa adresa pe care sa o facem la EBN, prin care spunem ca nu avem nevoie de astfel de servicii de la ei, ca a fost un viciu de consimtamant.
Va aduc la cunostinta faptul ca in anul 2011 Tribunalul Regional din Hamburg a calificat actiunile societatii drept fraudă, iar contractul este anulabil.
Totodata, va aduc la cunostinta ca nu s-au identificat litigii de recuperare a creanței sau litigii de recunoastere a vreunei hotărâri străine în care reclamant să fie aceasta societate.
In masura in care doriti sa obtineti anularea contractului, pe motiv de frauda, competenta ar apartine in principiu instantelor din Germania, onorariile avocatiilor din Germania fiind destul de mari, De exemplu, pentru o executare silita, clientul meu a platit 3500 Euro. Insa, avand in vedere hotararile pronuntate la nivel european, s-ar putea ocupa de caz si un avocat din Romania.
Ar fi de studiat daca aceasta situatie, existenta unui fraude recunoscute la nivel international, nu ar putea atrage competenta instantelor din Romania, si atunci ar fi mai usor de anulat contractul.