avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 283 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie intretinere si pentru fosta sotie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie intretinere si pentru fosta sotie

am 48 de ani am fost casatorita 30 de ani cu un barbat acuma suntem in divort pt ca el doreste sa si refaca viata cu altcineva ,prima infatisare este in octombrie,eu de 15 ani sunt cu handicap intr un scaun cu rotile si am o pensie de 15 mil. am un copil de 15 ani , fostul meu sot lucreaza pe vapor in afara cu un salariu de peste 2000 euro,stiu compania unde lucreaza.el mi a spus ca sa ne intelegem inainte pt pensia alimentara a copilului sa fie de 400 euro. as dori sa mi spuneti cum sa procedez sa faca ca sa fie pensia pt copil de 25 la suta din venitul sau v am spus ca stiu compania unde lucreaza si daca eu am dreptul sa i cer pensie de intretinere pt mine cum v am spus sunt intr un scaun cu rotile de 15 ani va rog sa mi dati un sfat , am dreptul si eu la pensie de intretinere ????
Ultima modificare: Miercuri, 19 August 2015
alexacris, utilizator
Cel mai recent răspuns: cris0811 , utilizator 20:46, 21 August 2015
~ Conținut șters la cerere ~
si am o pensie de 15 mil.

Nu cred ca veti primi pensie si de la sot, pt ca sunteti intr-adevar in incapacitate de munca, insa aveti venit si astfel nu sunteti in stare de nevoie.
Daca nu ii puteti dovedi exact salariul ( atentie ca marinarii au diurna si salariul de baza e mic, iar daca el nu aduce adeverinta de venit, e f greu de procurat una), nu veti castiga o pensie de 1/4 din venitul lui real. Apoi si daca ii dovediti venitul de 2000 de euro, nu mereu instanta acorda procentul maxim de 25 %, se raporteaza si la nevoile copilului care s-ar putea sa nu se ridice la 500 de euro lunar.
Parerea mea e ca e rezonabil sa va intelegeti la o pensie de 400 de euro.
acceptati cei 400 de euro pentru ca nu veti primi mai mult in instanta! sunt o gramada de sotii de navigatori care primesc pensia minima, pentru ca domnii...nu au venit! va fi deosebit de greu , daca nu imposibil, sa aduceti o adeverinta de venit cu salariul lui real (incluzand si diurna)...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara Gong Gong Buna seara.Am.avut pruma.sentinta la divort prin acord,stabilirea domicilului la.minori,exercitarea autoritatii parintesti in comun,dar nu ne am inteles in ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere copil al carui tata e navigator marcela31 marcela31 Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti intr-o problema. In urma divortului, copilul minor a fost incredintat mamei prin decizie judecatoreasca definitiva si ... (vezi toată discuția)
Marire pensie alimentara Claudita74 Claudita74 Buna ziua. O colega a divortat si pensia alimentara pentru fata s-a stabilit la 200lei. Dupa noua ani, fostul sot a terminat Academia Navala, a ajuns ofiter ... (vezi toată discuția)