Buna seara, locuiesc intr-o vila cu 12 apartamente care nu are asociatie de proprietari. La parter unul dintre proprietari a efectuat o lucrare de drenaj , deoarece sustine ca nu a fost facuta de catre constructor si ca are igrasie in apartament. Dupa efectuarea lucrarii a cerut bani de la restul locatarilor, impartind suma la nr de apartamente . Considerati ca este corect ca toata lumea sa plateasca la fel , inclusiv cei de la mansarda? Oricum lucrarea a fost facut doar pe suprafata a 2 apartamente , unul a celui care a platit si a vecinului de langa .
Concret ce intelegeti prin lucrare de drenaj facuta pe suprafata a 2 apartamente ?
Daca lucrarea a fost facuta pe suprafata,atunci costurile ar trebui repartizate pe suprafetele distincte ale fiecarui apartament din vila
drenajul a fost facut pentru 2 apartamente de la parter,pe restul cladirii nu a fost efectuata lucrarea Nu stiu ce a implicat acesta lucrare , cand am solicitat documentatia nu mi s-a aratat decat un contract incheiat cou o firma , in rest nimic, nu chitanta si factura sau macar o hartie de mana sa vad care a fost sumas platitia la terminarea lucrarii
Fiind o lucrare pe proprietatea comuna si nu in interiorul unui apartament, in mod firesc, cheltuiala se repartizeaza tuturor proprietarilor proportional cu suprafata utila a apartamentelor. Dar acesat lucru trebuie facut cu intelegere, cu transparenta si acces la documente.
De platit trebuie sa platiti si dumneavoastra dar faceti un exercitiu cu vecinul si aratati-i maine un contract pe baza caruia spuneti ca ati reparat acoperisul imobilului si solicitati sa va dea o parte din suma inscrisa in contract. Cand o sa va intrebe de factura, deviz, chitanta... spuneti-i ca exact aceleasi documente le vreti si dumneavoastra cu privire la reparatia ce a facut-o el.
Buna ziua, puteti sa imi spuneti cum se calculeaza suma pentru fiecare apartament? se tine cumva cont si de nivelul la care este situat fiecare apartament? multumesc
Repet ceea ce am scris mai sus: costul reparatiilor se repartizeaza proportional cu suprafata utila a apartamentelor. Atat. Fara a tine cont de etaj, de oriectarea fata de punctele cardinale, de numar de persoane saua alte criterii. Si este valabil atat pentru repartiile la subsol, la casa scarii, la terase, la instaltiile comune pe verticala, la fatada cladirii....