avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dezbaterea mostenirii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dezbaterea mostenirii

bunicul meu din partea mamei a decedat in 1983 ramanand in viata sotia (bunica mea)si trei fiice (mama si matusile mele. ).in 1992 decedeaza si mama mea .anul trecut au dezbatut mostenirea la notar spunand ca sunt doar doua fiice omitand sa declare ca a existat si o a treia.am luat legatura telefonic cu notarul si mi a spus ca mama nu face parte la mostenire deoarece bunicul a murit inaintea mamei.mai mult bunica mea a facut impreuna cu cele doua fiice un certificat de mostenire pt una din fiice .ca urmas al mamei ar fi trebuit sa fiu si eu chemat la dezbaterea mostenirei?ce pot face ?multumesc
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 15:26, 13 Iulie 2009
atacati in instanta certificatul de mostenitor.
aveti dreptul la mostenire in locul mamei dvs. defuncte.

av.m.vasilescu
buna ziua .
din contra, daca bunicul dvs a decedat inaintea mamei dvs, normal mama dvs ca mostenitor al bunicului a venit la succesiunea dansului .
in mod normal, toti copiii vin la mostenirea parintilor lor. ca regula generala vorbim .
iar dvs in calitate de succesora al mamei dvs trebuia sa fiti chemat la dezbaterea succesiunii .
solutia ar fii sa solicitati in instanta anularea certificatului de mostenitor .
apelati la un avocat din orasul dvs .
Mama dumneavoastra trebuia sa-l mosteneasca pe bunic, insa momentan dumneavoastra veniti la mostenirea bunicului prin reprezentare.
Este ilegal cum au procedat bunica si cele 2 matusi, prin urmare solictati in instanta anularea acelui certificat de mostenitor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare drepturi dupa 30 ani flori9 flori9 Daca mama a renuntat la mostenire in urma decesului tatalui ei in favoarea mamei ei (asta intamplandu-se acum 30 ani), iar aceasta din urma a decedat si ea ... (vezi toată discuția)
Dezbatere de mostenire dupa bunic si tata etepisi etepisi BUNA DIMINEATA.NU DE MULT AM INTRAT [PE FORUM SI AM PUS 2INTREBARI,DAR NU AM PRIMIT NICI UN RASPUNS. IN URMA CU 3 ANI TATA A DECEDAT.MAMA A DEZBATUT ... (vezi toată discuția)
Succesiune succesiva emil6702 emil6702 Buna seara Am o speta mai dificila, succesiune succesiva. Bunicul decedat 1967, a avut impreuna cu bunica 2 fiice, una fiind mama mea. Mama mea si cu bunica ... (vezi toată discuția)