avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2011 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Aplicaţia Spaţiul Privat Virtual (SPV) de pe site-ul ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Aplicaţia Spaţiul Privat Virtual (SPV) de pe site-ul ANAF

Va adresez rugămintea să mă ajutaţi cu o clarificare în ceea ce priveşte două documente care mi-au parvenit prin solicitarea lor în SPV. Este vorba despre o sumă nesemnificativă (2 lei) dar am înţeles că, odată ce mi-a fost emis documentul şi, deci, am luat cunoştinţă de el trebuie să achit în 15 zile (deci, în linii mari, este vorba despre timpul pe care l-aş pierde cu deplasarea la sediul Direcţiei Financiare, destul de departe de drumurile mele curente)
Astfel, în documentul "Nota obligatiilor de plata", scrie "Plătiţi 2 (doi) lei" (suma ar reprezenta o datorie la CAS din 2012).
În documentul "Situatia obligatiilor fiscale de plata la data de 31.07.2015", la punctul 1. Situatia sintetica a obligatiilor de plata, apar "CAS obligatorii pers.fizice - suma neachitată 2 lei" şi "Regularizări - sumă neachitată -4 lei (minus 4 lei)". Total suma obligatii de plata -2 lei (minus 2 lei).
Aşadar, rog mult pe cineva care cunoaşte acest mod de prezentare a cifrelor de către ANAF să-mi spună dacă am sau nu de plată acea ridicolă sumă.
Vă mulţumesc mult
Cel mai recent răspuns: elenagabi , utilizator 19:39, 22 August 2015
NU aveti de plata nimic sunteti cu 2 pe plus,
daca scria 2 simplu, atunci avea de platit
Vă mulţumesc. Dar la "Nota obligaţiilor de plată" scrie 2 (fără minus). De ce este această necorelare între cele două documente? Mulţumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatii plata anaf DarkSoul DarkSoul Buna ziua, Jucandu-ma pe SPV pe anaf.ro, mi-am generat tot felul de documente, printre care si o situatie a obligatiilor fiscale de plata. In documentul ... (vezi toată discuția)
Obligatie de plata cas, desi sunt rezident in strainatate. Arianrod Arianrod Buna ziua, As avea nevoie de o indrumare in ceea ce priveste o obligatie de plata emisa de ANAF. Sunt rezident in Italia din anul 2013, nu detin nicio ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna situatia sintetica a obligatiilor de plata? paultrefu paultrefu Buna ziua! Am scos astazi situatia obligatiilor de plata din SPV si imi apare la: 1. Situatia sintetica a obligatiilor de plata , Total suma obligatii de ... (vezi toată discuția)