avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Pot face o sesizare impotriva unui complet de judecata ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Pot face o sesizare impotriva unui complet de judecata ?

Buna seara, am un teren care face parte dintr-un lot de 5000mp....care are un drum lipit de un alt teren .Proprietarul acelui teren a incheiat cu noi , la un moment dat , un act de granituire dar nu s-a intabulat la timp...iar cand s-a dus a constatat ca ii lipseau niste mii de metri drept pt care ne-a dat in judecata pt anulare act de granituire si cere de la fiecare niste zeci de metri pt a-si recupera paguba. Terenul exista, faptic, denumit parcela fantoma, normal cineva a fost improprietarit in nu stiu ce circumstante. Treaba este ca tot ne judecam de 7 ani , am ajuns la Cirtea de casatie, care a intors procesul la tribunal....Oare am dreptul sa fac o sesizare, ceva, pt taraganare, pt un supra-control gen...nu ma pricep, dar ne=a cam trecut viata, ne=a spulberat sperante, la un momentat se vindea bine de tot mp....Suntem reprezentati de avocati.....se tot amana termene....pot face ceva?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 16:06, 24 August 2015
Nu prea! cam asta este mersul proceselor la noi in tara: rabdare si tutun... se va rezolva!
Cel mai bine este sa discutati cu avocatii care va reprezinta sunt in mai mare masura sa va dea un sfat util cunoscand speta dvs.Daca aveti nevoie de o alta opinie mergeti cu actele si solicitati o consultatie unui alt avocat.Succes.
Grănițuirea a fost stabilită prin hotărâre judecătorească sau a fost stabilită între d-voastră și vecinul, caz în care se poate solicita printr-o acțiune în grănițuire stabilirea hotarului dintre cele 2 terenuri.
Faptul că a fost sau nu întabulat terenul nu contează, Are dreptul să solicite intabularea când dorește.iar acțiunea în revendicare este imprescriptibilă Sunt milioane de ha. de teren neîntabulate dar acest lucru nu înseamnă că respectivii nu sunt proprietari.
Pe de altă parte prin întabulare se garantează existența dreptului și nu întinderea exactă a suprafeței, care poate fi mai mare sau mai mică. În acest sens este art. 32 alin 1 lit. a din L.7/1996 -efectul de opozabilitate al înscrierilor este inoperant cu referire la suprafaţa terenurilor, destinaţia, categoria de folosinţă, valoarea sau alte asemenea aspecte”.Prin urmare numai în instanță , se poate stabili , prin acțiunea în grănituire, linia reală a hotarului și trebuie chemați în acest litigiu , toți proprietarii care se învecinează cu terenul respectiv.
poll1 a scris:
Oare am dreptul sa fac o sesizare, ceva, pt taraganare, pt un supra-control gen...nu ma pricep, dar ne=a cam trecut viata, ne=a spulberat sperante, la un momentat se vindea bine de tot mp....Suntem reprezentati de avocati.....se tot amana termene....pot face ceva?

Din păcate nu. Litigiul dvs. se judecă potrivit Codului de procedură civilă de la 1865, iar acest act normativ nu conține o prevedere care să vă permită să vă plângeți de nesoluționarea cauzei într-un termen optim și previzibil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilirea limitei de proprietate DANIELA  CRISTINA DANIELA CRISTINA Buna ziua. Am un confict asupra unui teren dobandit prin titlu de proprietate,respectiv o vie.Conform hartii loturilor din primaria comunei terenul trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Suprapunere terenuri marius_m@windowslive.com marius_m@windowslive.com Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea speta: Am cumparat un teren in 2005, cu cadastru si intabulat. Terenul fusese dobandit de vanzator ... (vezi toată discuția)
Cadastru facut in mod eronat ramonadeaconescu ramonadeaconescu Bunicii au un teren de 10000 mp si a cerut la primarie masurarea lui pt a face gard.Dupa masurarea terenului de catre primarie a rezultat mai putin teren ... (vezi toată discuția)