avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sunt interviurile online de angajare legale?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sunt interviurile online de angajare legale?

De curand am incercat sa aplic la un job si am fost directionata catre un interviu online. E prima oara cand trec prin asa ceva. Este acest tip de interviu legal? Intreb asta pentru ca in acel interviu sunt intrebata de pozitia pe care am ocupat-o la ultimul job, responsabilitati, etc. Multumesc anticipat.

link interviu - [ link extern ]
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 August 2015
Corina272, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:24, 23 August 2015
Art.29 C.mun.
(1) Contractul individual de munca se incheie dupa verificarea prealabila a aptitudinilor profesionale si personale ale persoanei care solicita angajarea.
(2) Modalitatile in care urmeaza sa se realizeze verificarea prevazuta la alin. (1) sunt stabilite in contractul colectiv de munca aplicabil, in statutul de personal - profesional sau disciplinar - si in regulamentul intern, in masura in care legea nu dispune altfel.
.....
Angajatorul v-a scutit timpul și cheltuielile de deplasare. Se întâlnesc destul de frecvent anunțuri de joburi care includ și interviuri online (chiar dacă nu sunt denumite expres interviuri, presupun răspunsul la 3-5 întrebări). Consider că acest tip de interviu este legal.
Interviurile on-line (skype, webex sau alte mijloace) sunt preferate de companiile care isi desfasoara activitatea intr-o alta localitate sau alta tara fata de cea a candidatului. Sunt interviuri libere, perfect legale. Ceea ce eu va sfatuiesc este, sa pastrati confidentialitatea informatiilor din compania in care lucrati (aici ma refer la cifre, date exacte, etc). Axati-va pe ceea ce stiti sa faceti mai bine (responsabilitati si sarcini) si are legatura cu postul pentru care candidati. Succes!
Ultima modificare: Duminică, 23 August 2015
Alina Tomescu, Consultant resurse umane
Interviurile online de angajare nu sunt prevazute de un anumit act normativ si , prin urmare, nu cred ca se poate discuta de legalitatea sau nelegalitatea acestora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proba la locul de munca tom33 tom33 -este binecunoscut faptul ca in multe cazuri ceea ce se prezinta la interviu despre un job poate fi diferit fata de ceea ce este intr adevar real -pentru a nu ... (vezi toată discuția)
Este in regula ca un angajator sa ia interviuri live pe facebook ... nsbsn nsbsn Este in regula ca un angajator sa ia interviuri live pe facebook “pentru transparenta”? (vezi toată discuția)
Confidentialitate interviu Cristina256 Cristina256 Buna ziua. As dori cateva informatii privitoare la confidentialitatea din cadrul unui proces de recrutare . X se prezinta la un interviu, la o companie de ... (vezi toată discuția)