avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Conditii autorizare ca furnizor de formare ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Conditii autorizare ca furnizor de formare profesională

Care sunt cerințele ca o asociației să desfășoare activitate de formare profesională
Pentru desfășurarea activității de formare profesională trebuie să deschid și o societate cu competențe în domeniu sau este suficient statutul asociației.
Condițiile de înregistrare a asociației nu îmi specifică dacă trebuie să înregistrez asociația la ORC cu codul CAEN 8559 aferent altor forme de învățământ.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:02, 23 August 2015
Nu va trebuie si firma ci doar sa aveti trecut in statut ca puteti desfasura activitati de formare profesionala in domeniul pentru care solicitati autorizarea.
OG 129/2000
Art. 26
(1) Autorizarea furnizorilor de formare profesionala
se face pe baza criteriilor de evaluare, pentru o perioada de 4 ani, cu posibilitatea de reinnoire la cererea furnizorului, cu cel putin 30 de zile inainte de expirarea perioadei de valabilitate a autorizatiei.
(2) Autorizatia se acorda pentru fiecare dintre ocupatiile/calificarile/competentele-cheie/competentele transversale pentru care furnizorii de formare profesionala organizeaza programe de formare profesionala.
(3) Autorizarea se certifica printr-un document ale carui forma, continut si regim de eliberare se stabilesc prin ordin comun al ministrului muncii, familiei, protectiei sociale si persoanelor varstnice si al ministrului educatiei nationale.

Art. 27
Pentru a se supune autorizarii in vederea eliberarii de certificate cu recunoastere nationala, furnizorii de formare profesionala stabiliti in Romania trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii de eligibilitate:

a) sa fie legal constituiti;
b) sa aiba prevazute in statut sau, dupa caz, in actul de infiintare activitati de formare profesionala;
c) sa isi indeplineasca obligatiile de plata a impozitelor, taxelor si contributiilor datorate, potrivit legislatiei in vigoare.

Art. 28
(1) Criteriile de evaluare a furnizorilor de formare profesionala au in vedere urmatoarele elemente:

a) programul de formare profesionala;
b) implementarea criteriilor de asigurare a calitatii;
c) experienta furnizorilor de formare profesionala si rezultatele activitatii lor anterioare obtinerii autorizarii sau in alte programe de formare profesionala pe care le-au realizat, daca este cazul;
d) resursele umane, materiale si financiare;
e) autorizatiile si avizele necesare desfasurarii programelor de formare profesionala, dupa caz.
(2) In vederea autorizarii, furnizorii de formare profesionala trebuie sa faca dovada ca realizeaza programele de formare profesionala cu formatori care au profiluri sau specialitatea corespunzatoare programei de pregatire, respectiv care au pregatirea specifica educatiei adultilor conform standardelor ocupationale.
(3) In vederea autorizarii unui program de formare in limba minoritatii nationale sau intr-o limba de circulatie internationala, furnizorii de formare profesionala trebuie sa faca dovada ca realizeaza programele de formare profesionala cu formatori care au profiluri sau specialitatea corespunzatoare programei de pregatire si cunosc, dupa caz, limba minoritatii nationale respective sau o limba de circulatie internationala pentru care a fost autorizat programul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proceduri acreditare cursuri eliana_ary eliana_ary buna ziua, sunt interesata sa aflu care este procedura de acreditare a unui curs de comunicare (PR) astfel incat la sfarsit sa pot elibera atestate ... (vezi toată discuția)
Solicitare marichescu marichescu Va rog sa-mi spuneti daca un punct de lucru al unei societati comerciale dispus in alta localitate decat sediul social al societatii si care nu are CUI pentru ... (vezi toată discuția)
Formare profesionala mihaela_1968 mihaela_1968 Buna ziua! As dori o clarificare privind formarea profesionala finalizata cu documente de absolvire proprii, nerecunoscute la nivel national. Care sunt ... (vezi toată discuția)