avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Tulburarea folosintei locuintei
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Tulburarea folosintei locuintei

Inteleg ca tulburarea folosintei locuintei a fost dezincriminata. Cum se pedepeste ea acum in zilele noastre si ce ar trebui sa fac sa rezolv o asemenea problema?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters362885 , utilizator 11:12, 25 August 2015
Tulburarea de posesie este in continuare incriminata de art.256 NCP(1)"Ocuparea in intregime sau in parte,fara drept,prin violenta sau amenintare ori prin desfiintarea sau stramutarea semnelor de hotar,a unui imobil aflat in posesia altuia se pedepseste cu inchisoarea de la unu la 5 ani sau cu amenda.
(2)Actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate."
Termenul de formulare a plangerii prealabile este de 3 luni din ziua in care persoana vatamata a aflat despre savarsirea faptei.Termenul de 3 luni este un termen de decadere, adica,daca nu ati formulat plangerea prealabila in acest termen, faptuitorul nu mai poate fi tras la raspundere penala.
Intr-adevar ati sesizat bine, infractiunea de tulburarea folosinţei locuinţei a fost dezincriminata, nu mai are corespondent in NCP, in functie de situatia de fapt, fapta ar putea sa fie considerata contraventie, precizati exact despre ce este vorba.
Corect,art.320 Tulburarea de folosinta nu mai fost preluata de NCP,eu am fost in eroare.Scuze.
danpopescu2011 a scris:

Corect,art.320 Tulburarea de folosinta nu mai fost preluata de NCP,eu am fost in eroare.Scuze.


Multumesc de ajutor.
Deci tulburarea de posesie exista in noul cod penal?
Despre ce este vorba: doi indivizi cu caini de lupta periculosi liberi fara lesa si botnita ii lasa de 3 ani de zile pe spatiul comun si eu din acest motiv (am si fost muscata de caini in trecut si am avut rani grave) nu pot iesi cand ii vad acolo. Ei desi au fost amendati ca lasa cainii fara lesa si fara botnita, continua sa faca asta si ma impiedica, evident, sa folosesc proprietatea cat ei sunt cu cainii de lupta periculosi pe spatiul comun. Holuri, lift, spatiul verde, alei de acces.
Trebuie sa existe o incadrare penala si pentru asta, cu amenzile nu se rezolva nimic vad.




~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impiedicarea folosirii proprietatii de catre caine periculos lasat liber ContSters362885 ContSters362885 Nu pot iesi pe proprietatea mea din cauza unui om care sta cu chirie si care isi lasa mereu cainele periculos Rotweiller liber, fara lesa, botnita, stationeaza ... (vezi toată discuția)
Poate politia amenda dupa proba video? ContSters277534 ContSters277534 Am o proba video filmata de mine si vreau sa stiu daca politia poate amenda dupa acea proba sau dupa fotografii in care se vad infractiuni. Adica ceea ce nu ... (vezi toată discuția)
Caini de lupta, liberi in spatiul comun Dana Marin Dana Marin In parcul de cativa metri patrati dintre blocurile complexului in care locuiesc iese lumea cu cainii. Aproape nimeni nu stringe mizeria dupa caini si s-a facut ... (vezi toată discuția)