Am facut 2 plangeri penale, din cate stiu s-a facut rechizitoriul daca zic bine, exista deja numar de dosar, dar inca sunt in asteptare.
Eu m-am gandit sa merg in audienta la procurorul de la Parchet si sa-i spun motivele pentru care doresc sa se puna mai repede pe rol.
Exista posibilitatea sa se puna mai repede pe rol?
Mentionez ca faptele pentru care am facut plangerile penale sunt mai vechi, dar solutionarea lor are legatura cu alte fapte care se fac in prezent, iar eu sunt prejudiciat. Posibil ca atunci cand vor ajunge pe rol (peste luni, ani) sa nu se mai poata face nimic.
Conform art.329 NCPP Actul de sesizare a instantei(1)"Rechizitoriul constituie actul de sesizare a instnatei." Ca atare,ar trebui ca instanta de judecata sa fie investita in cel mai scurt timp,daca,a fost intocmit rechizitoriul.
Din ce am discutat cu d-nul politist care mi-a luat declaratiile si a facut cercetarile mai departe, mi-a spus ca el a facut tot ce trebuie si acum totul este la procuror, dar pana ajunge dosarul la rand mai poate dura, ca mai sunt dosare din anii trecuti.
Nu stiu daca este asa, eu as vrea sa merg intr-o audienta la procuror, dar inainte am zis sa va intreb pe dvs.