avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Asigurari obligatorii program \\"Prima Casa\\"
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Asigurari obligatorii program "Prima Casa"

Buna ziua,
am o mica nelamurire privind modul de gestionare al asigurarilor obligatorii de catre una din bancile de pe piata romaneasca.Mai exact, acum 3 ani am achizitionat un credit tip "Prima Casa", acesta venind la pachet cu obligativitatea de a incheia in fiecare an o asigurare facultativa dar si o asigurare tip PAD. la intrebarea mea privind de ce sunt necesare 2 asigurari , una incluzand-o pe cealalta (riscurile PAD sunt incluse in asigurarea facultativa) mi s-a explicat la banca faptul ca asa am fost inregistrata si sunt obligata ca in fiecare an sa le inchei pe ambele. Intrebarea mea este daca acest fapt are o baza legala, iar daca nu, care este calea (legala) prin care pot elimina asigurarea PAD
Cel mai recent răspuns: Olga Tanasa , Consultant asigurari 09:57, 26 August 2015
[ link extern ]

Gasiti prin link-ul de mai sus modificarile din legislatie, care va obliga ca, la aniversarea politei facultative care includea riscurile PAD sa le faceti pe ambele (sau cel putin pe cea obligatorie, daca nu aveti obligatii fata de banca creditoare...).

Succes!
Polita facultativa de asigurare a locuintei are fransiza de 20.000 euro pt riscurile acoperite de polita PAD. Daca banca nu va solicita asigurarea facultativa (recomandata dealtfel) aveti obligatia sa incheiati polita PAD

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lamurire asigurare obligatorie(pad) vs asigurare facultativa phoenix13 phoenix13 salut, am o asigurare facultativa (a trebuit sa o fac pt programul prima casa) in care printre riscurile asigurate se afla si in caz \\"inundatii, ... (vezi toată discuția)
Impunere platire dubla asigurare . buna ziua, in 2007 am luat un credit imobiliar iar printre conditii ... kboomcat kboomcat Buna ziua, in 2007 am luat un credit imobiliar iar printre conditii a fost incheierea unei asigurari a apartamentului in favoarea bancii. Luna aceasta am ... (vezi toată discuția)
Asigurarea obligatorie a locuintelor StanPatitulPensionar StanPatitulPensionar Am un credit imobiliar la care asigurarea locuinţei o fac eu, anual, şi o cesionez băncii, şi am alt credit cu garanţie imobiliară (pe altă locuinţă), ... (vezi toată discuția)